6,6 milyon Amerikalı, koronavirüs krizi yüzünden işsizlik yardımı başvurusunda bulundu

Yeni koronavirüs pandemisi ABD ekonomisini gölgede bıraktı.ABD Çalışma Bakanlığı'nın bugün yayınladığı verilere göre, 28 Mart tarihinde sona eren haftada yeni koronavirüs pandemisi sırasında rekor kıran bir sayı ile,6.648.000 kişi, işsizlik yardımına başvurdu.

6,6 milyon Amerikalı, koronavirüs krizi yüzünden işsizlik yardımı başvurusunda bulundu

İZMİR GÜNDEM -COVID-19 mali krizi, ABD ekonomisini de zorladı ve binlerce işletmeyi devlet tarafından zorunlu olarak kapatmaya zorladı.DOL (Çalışma Bakanlığı) verilerine göre, konaklama ve yemek hizmetleri tarafından yönetilen hizmet endüstrisi, COVID-19 salgınının en ağır darbelerini alan endüstriler arasında yer aldı. DOL, yoğun şekilde etkilenen diğer endüstrilerin sağlık / sosyal yardım, imalat, perakende ve inşaat sektörlerini içerdiğini belirtti.

Kongre geçen hafta 2,2 trilyon dolarlık ekonomik kurtarma paketinde işsizlik yardım sistemini önemli ölçüde genişletti. Bu mevzuat, yardımı alanların eyaletlerindenaldıkları paranın üstüne haftada 600 dolar daha işsizlik yardım ekledi. Bu, birçok düşük gelirli işçinin masraflarını karşılamasını ve hatta satın alma güçlerini artırmasını ve ekonomiyi desteklemesini sağlama amaçlıydı. Ayrıca bu paket, serbest meslek sahipleri, yükleniciler, Uber ve Lyft sürücüleri gibi dev ekonomi işçileri de dahil olmak üzere birçok insanı işsiz yardım almaya uygun hale getirdi.

Yardıma başvuran kişi sayısı, geçtiğimiz hafta halka açıklanan, ABD’deki salgının ilk işgücü etkilerini gösteren bir önceki kayıttan 3 milyondan fazla bir artış olduğunu gösterdi. Birkaç ay önce, COVID-19 salgını öncesinde ABD'deki işsizlik oranı 50 yılın en düşük seviyesine yakındı.Şirketler kapılarını kapatmaya ve koronavirüsün nüfusun yayılmasını sınırlamak için işçileri atmaya devam ettikçe, daha fazla işçinin amaçlarını karşılamak için devlet yardımına ihtiyacı olacağı da saptandı.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202