3D yazıcıdan çıkan yüz koruyucular hayat kurtarıyor

Ülke genelindeki sağlık çalışanları COVID-19 salgını yüzünden kişisel koruyucu ekipman sıkıntısı ile karşı karşıya kaldıklarından, merkezi New Yorklu bir çift bir çözüm buldu: 3D baskı!

BİLİM 28.03.2020, 00:02 28.03.2020, 00:06 Özgür Çakar / [email protected]
3D yazıcıdan çıkan yüz koruyucular hayat kurtarıyor

İZMİR GÜNDEM - Liverpool merkezli BudmenIndustries şu anda günde yaklaşık 1.400 yüz koruyucuyu 3D baskı ile üretiyor ve bunları New York sağlık çalışanlarına ücretsiz veriyor. Şirketin ortak sahipleri Isaac Budmen ve eşi StephanieKeefe başlangıçta mobilya yapmak için 3D yazıcılarını kullanıyorlardı. Ancak COVID-19 krizi patladığında, üretimleriniNew York’taki koronavirüs test sahasında çalışanlar için yüz koruyucuları basacak şekilde değiştirdiler.

Isaac Budmen yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının adeta bir cephede olduğunu ve onların durumunun aciliyetinin herkesin aciliyeti haline geldiğini belirtti. "Bu yüzden kesinlikle zaman sıkışıklığını hissettiğimizi hissediyoruz. Mümkün olduğu kadar çok insana yardım etmekten daha hızlı hareket etmemiz gerekiyor gibi hissediyoruz." diyerek de ekledi.

Yapılan ürü plastikten üretilmekte. Kalkan görevi gören şeffaf kısımlar ise PETG veya asetattan yapılmakta. Ürünün arka kısımda elastik bir bant var, böylece sağlık çalışanları başlarının boyutuna göre kalkanı ayarlayabilmekte.Ayrıca ürünün iç kısmı boyunca bir parça köpük bandına da kişilerindaha konforlu bir şekilde ürünü kullanması sağlanmaya çalışılmış. Ayrıca bu ürün tamamen 3D baskı ile yapılmakta!

BudmenIndustries’in bu gönüllü yardımseverlik çalışmasına başka 3D baskı şirketleri de katıldı. Yazıcıları yönetmek için 40 gönüllü kaydoldu ve GreaterSyracuseSoundstage, 47.000 metre karelik bir alanı 3D baskısı ile üretim yapacak şirketlere bağışladı. Böylece çalışanlar da sosyal mesafe yönergelerini izleyerek çalışmaya başladı.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202