Zafer Bayramı, Ödemiş’te marşlarla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Ödemiş’te de törenler ve etkinliklerle kutlandı. Ödemiş caddelerinde marşlarla ilerleyen Ödemiş Belediye Bandosu Ödemişlileri coştururken Ödemiş Belediyesi’nin mobil yardım aracı Köseler Mahallesi’nde bayram sevincine ortak oldu.

BELEDİYE 31.08.2020, 13:43 Ecem Atabay
Zafer Bayramı, Ödemiş’te marşlarla kutlandı

Koronavirüs pandemisi nedeniyle kısıtlı katılımla gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı Hükümet Meydanı’nda yapıldı. Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Ödemiş Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Efekan Güleç gerçekleştirdi. Daha sonra Zungurlu Mezarlığı’ndaki şehitlik ziyaret edildi. Şehitler dualarla anıldı. 

Belediye Bandosu marşlarla yürüdü 

Ödemiş Belediye Bandosu, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle dinleti sundu. Park Kafe önünden başlayıp Enstitü Caddesi-Saraçoğlu Caddesi-Sağlık Caddesi istikametini izleyen Ödemiş Belediye Bandosu’nun çaldığı coşkulu marşlara Ödemişliler de alkışlarla eşlik etti. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, Ödemişlileri selamlayıp bayramlarını kutladı. 

Salı Pazarı’nda devam eden bando dinletisinde konuşma yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ilk günkü heyecan ve coşkuyla kutlamaya devam edeceklerini vurgulayıp, “30 Ağustos, 'Zafer, 'zafer benimdir' diyebilenindir. Başarı ise, 'başaracağım' diye başlayarak sonunda 'başardım' diyebilenindir.' diyen Büyük Önderimiz Atatürk'ün cesareti, milletine olan güveni, dehası ve tarihi öngörüsüdür. 

30 Ağustos, Büyük Taarruz hazırlıkları sırasında İnebolu'dan aldığı cephaneyi kağnılarla taşırken donarak şehit olan Şerife Bacı’nın fedakârlığıdır. 30 Ağustos, Çiğiltepe’yi yarım saat içinde alırım sözünü yerine getiremeyince intihar eden Albay Reşat Çiğiltepe’nin inancıdır, vatan aşkıdır. 30 Ağustos, Çanakkale’de olduğu gibi asla geri dönmeyi düşünmeyenlerin, dinlenmemek üzere yola çıkanların, vatanı için canını seve seve feda eden yiğitlerin yürekle yazdığı destandır.  

İşgale karşı ilk kıvılcımı çakanların, İlkkurşun destanını yazanların torunları olarak; bugün bizlere düşen görev atalarımızın büyük mücadelelerle kazandığı bu cennet vatanı sonsuza kadar korumak, şehitlerimize ve gazilerimize layık olmak için çok çalışmaktır. 

Büyük zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, dava ve silah arkadaşlarını ve bu toprakları sonsuza dek bizlere vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi. 

Ödemiş Belediye Bandosu Beydağ’daki etkinliğe katıldı 

Ödemiş Belediye Bandosu Salı Pazarı’ndaki dinleti sonrası Beydağ Belediyesi tarafından düzenlenen gösteriye de katıldı. Beydağ sokaklarını marşlarla adımlayan Ödemiş Belediye Bandosu büyük alkış aldı. 

Köseler’de bayram sevinci 

Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün mobil yardım aracı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kırsaldaki Köseler Mahallesi’ndeki çocukları sevindirdi. Köselerli çocuklara Türk Bayrağı, Atatürk'ün ölümsüz eseri Nutuk ve kırtasiye ürünleri armağan edildi. 

Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan ve belediye meclisi üyesi Faruk Taşkoyan, Köseler sakinlerinin Zafer Bayramı'nı kutladı. Köselerli çocuklara Türk Bayrağı, Nutuk, okul çantası ve kırtasiye ürünleri hediye edildi. Kaptan, Taşkoyan ve beraberindekiler, Köselerli çocukların bayram sevincine ortak oldu.  

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202