Zabıta Ekiplerinden Semt Pazarı'na Denetim

Torbalı Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Belediye Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Perşembe Semt pazarında 14 balıkçının tezgahını denetledi.

BELEDİYE 10.10.2019, 16:00
Zabıta Ekiplerinden Semt Pazarı'na Denetim

'5996 Sayılı Veteriner, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunuyla 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’ çerçevesinde satışa sunulan balıkların büyüklüğü, tazeliği ve vatandaş sağlığı yönünden uygunluğu bunların yanında da fiyat etiketleri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından kontrol edildi.

Vatandaş sağlığını etkileyecek herhangi bir olumsuzluğa yer verilmemesi, hijyen kurallarına uyulması, halkın huzurunu bozmayacak düzende satış yapılması ve fiyat etiketlerinin okunaklı ve görünür olması yönünde bilgilendiren tezgah sahiplerinin tezgahlarında bir olumsuzluk tespit edilmedi.

Müdür Değerlendirmede Bulundu

Torbalı Belediyesi’nin Zabıta Müdürü Salih Sarıdoğan, balık tezgahlarına yapılan denetimler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve “Perşembe pazarında denetimlerimizi yaptık. Restbet Tazelikten fiyat etiketlerine kadar pek çok yönde kontrollerimizi sağladık. Her hafta düzenli olarak yaptığımız kontrollerimizi bu hafta da böylelikle tamamladık. Herhangi bir soruna rastlamadığımız tezgahlarda idari yaptırım uygulamadık” diye konuştu.

Gerçekleştirilen denetimlerde esnaflardan olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren ekipler, uygulanan bu tür denetimlerin tüketici ve esnaflar açısından oldukça faydalı olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202