Yerel Belediyelerde Bir İlk Bayraklı'da Başlıyor

Siemens'in yatırımcısı olan 'Albert: Sesli Sağlık Asistanı' sistemi Türkiye'de ilk kez yerel yönetimlerde Bayraklı Belediyesi aracılığı ile kullanılacak.

BELEDİYE 16.11.2019, 09:39 16.11.2019, 09:41
Yerel Belediyelerde Bir İlk Bayraklı'da Başlıyor

Akıllı telefonlara indirilecek olan uygulama ile ilaç hatırlatma ve sağlık ölçümlerine gibi sesli komut ve kayıt sistemlerini kapsayan uygulama Bayraklı ilçesinde ücretsiz bir şekilde kullanılacak.

Dünyanın önemli teknoloji devleri arasında olan Siemens tarafından desteklenen 'Albert: Sesli Sağlık Asistanı' geliştiricileri arasında olan Serhat Uzun ve Recai Serdar Gemici, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve belediye başkan yardımcılarına sistem hakkında sunum yaptılar.

İlk kez bir belediyeyle yapılacak iş birliği ile ilçedeki bütün vatandaşlara ücretsiz bir şekilde sunulacak olan uygulama ile Bayraklı Belediyesi’nin sağlık evleri, diş üniteleri, engelliler merkezi, hasta nakil araçları ve ambulansları entegre edilebilecek.

Konu ile alakalı konuşana Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, bütçelerini belli standartlara getirmelerinin ardından sağlık hizmetlerini aile hekimliğine yakın bir hizmet olarak düzenlemek istediklerini, vatandaşların ilacını hatırlatma, muayene ve takibini sağlamak istediklerini, sesli komut sistemi ile çalışmakta olan bu uygulamayı da çalışmalara katıp, daha aktif hale getirebileceklerini, sesli sağlık asistanı uygulamasının her  yaş grubundan vatandaşın Bayraklı Belediyesi ara yüzü ile kolay bir şekilde kullanabileceği bir sistem olacağını belirtti.

Albert: Sesli Sağlık Asistanı, ilaçlarını zamanında alması gerekli olan hastaların alarmlar kurmasını, tansiyon, şeker ve nabız gibi değerlerinin de kaydedilmesini sağlamakta.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202