​​​​​​​Yatık Binalar Boşaltılıyor

Bostanlı’da ‘yatık binalar’ diye de bilinen apartmanlar, İzmir Valiliği’nin talimatı ile tahliye ediliyor.

BELEDİYE 15.11.2019, 12:25
​​​​​​​Yatık Binalar Boşaltılıyor

Binalarda riskli yapı etüdü çalışmaları devam ederken, Karşıyaka Belediyesi de en kısa zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla imar revizyonunu yapılacak ve bölge ‘ortak akıl’la planlanacak.

Bostanlı Cemal Gürsel Caddesi’nde, dolgu zemine inşa edilmiş olduğundan zamanla eğilen ve hemen hemen 40 senedir yatık bir şekilde duran binalar için İzmir Valiliğince geçen ay tahliye kararı verilmişti.

AFAD tarafından 2017 senesinde hazırlanan depreme dayanıklılık raporuna istinaden alınmış olan karar, Karşıyaka Belediyesi’ne tebliğ edilip binaların hızlı bir şekilde boşaltılması talep edildi. Karşıyaka Belediyesi, mülkte oturanlara kira yardımı gibi değişik yasal haklardan yararlanabilmesi için binaların riskli yapı kapsamına alınması için girişimler yaptı.

Sağlananmış olan uzlaşıyla tahliye kararı verilmiş olan toplamda 5 apartman boşaltılmaya başlanırken, ada üstündeki 11 binanın tamamının kapsandığı karot testi çalışmalarına hız verildi. Başından beri mağduriyet yaşamamaları adına mülk sakinlerinin yanında olan Karşıyaka Belediyesi de imar planı revizyonu için harekete geçti.

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım, süreç ile alakalı yapmış olduğu açıklamasında, mülk sakinlerinin mağdur olmamaları için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini, Karşıyaka Belediyesi olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile beraber kendilerine destek olacaklarını belirtti.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202