Valilik’ten İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Bağış İzni

Geçtiğimiz aylarda İzmir’de meydana gelen ve 5 bin hektardan fazla alanın kül olmasına sebep olan yangınla ilgili Büyükşehir Belediyesinin başlattığı kampanyaya Valilik’ten bağış toplama izin çıktı.

Valilik’ten İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Bağış İzni

18 Ağustos’ta Karabağlar’da başlayan, devamında Menderes ve Seferihisar ilçelerine sıçrayarak  5 bin hektardan fazla Betebet orman alanını etkisi altına alan yangının ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmirliler kolları sıvadı. Yangının zararlarını gidermek ve ormanlık alanların geri kazanılmasını sağlamak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında, bir süredir İzmir Valiliği’nin bağış izni vermesi bekleniyordu.

Beklenen onayın gelmesiyle birlikte İzmir Valiliği’ne teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Orman yangınıyla yüreğimiz yanmıştı. Şimdi yüreklere su serpme zamanı. Birlik olup fidan dikeceğiz, köylerimize yangınlara karşı mücadeleyi hızlandıracak ekipman alacağız. İzmir küllerinden doğacak ve bunu yine birlikte yapacağız” diye konuştu. Soyer aynı zamanda, bağış izninin verilmesiyle ilgili yanlış algıya sebep olan haberlerin yanlışlığının bu izinle ispatlandığını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan “İzmir Küllerinden Doğacak” kampanyasıyla 200 bin m² alanda ağaçlandırma yapılması ve köy arazilerinde kullanılmak üzere 50 adet römork tipi yangın tankerinin alınması planlandı. Ayrıca 9 Eylülde ormanlar için düzenlenen ve Haluk Levent, Gazapizm, Anıl Piyancı, Serap Yağız, Niyazi Koyuncu, Oğuzhan Uğur, Edis, Halil Sezai, Gripin, Hayko Cepkin gibi sanatçıların gönüllü olarak sahne aldığı konserlerden toplanan 477 bin TL’lik gelir de valilik onayının alınmasıyla beraber bu kampanyaya aktarılacak.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202