Utku Gümrükçü'den Çiğlilileri Heyecanladıracak Projeler

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü katıldığı radyo programında göreve geldiği günden beri Çiğli’de yaşanan değişimi ve bundan sonra yapmayı planladıklarını anlattı.

Utku Gümrükçü'den Çiğlilileri Heyecanladıracak Projeler

Radyo Trafik İzmir’de Esra Balkanlı’nın sorularını yanıtlayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ilçenin tüm sorunlarına değinirken, öncelik verdiği şeyin Çiğli’yi insan hakları kenti yapmak olduğunu söyledi.

Radyo Trafik İzmir’de yayınlanan “Başkanlar Trafikte” programının bu haftaki konuğu Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ydü. Radyo Trafik İzmir Yayın Sorumlusu Esra Balkanlı’nın sorularını yanıtlayan Gümrükçü çarpıcı, gündeme, Çiğli’ye ve mevcut duruma ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Zaman zaman toplu taşımayı kullandığını ifade eden Gümrükçü, “En son İZBAN’a geçen hafta perşembe günü bindim, otobüse bu ara binemedim. Sosyal medyada instagram ve twitter hesaplarımı kendim yönetiyorum. Mesaiye başlamadan hesapları kontrol edip, gelen mesajlara cevap veriyorum, ya da ilgili müdürlere iletiyorum. Sorunlar gün içinde çözülüyor, mutlu oluyorum. Mahalleleri gezmeye devam ediyoruz, önümüzdeki 5 sene boyunca gezmeye devam edeceğiz. Çiğlililer WhatsApp üzerinden de bana ulaşabilirler. Bana ulaşamayan vardır ama bu sayı çok azdır.” şeklinde konuştu.

Çiğli Belediyesi’nde göreve geldiği günden beri yaşanan değişimleri aktaran Belediye Başkanı, “Çiğli’de kadın müdür sayısı arttı, müdürlerimizin yaş ortalaması düştü. Biz göreve geldiğimizde 3 olan kadın müdür sayısı 7’ye yükseldi. Kadın Belediye Başkan Yardımcısı sözüm vardı, bu hedefimiz doğrultusunda devam ediyoruz. Kurumsal yapılanmamız devam ediyor, dönüşüm kolay değil. Önümüzdeki bir yıl içinde tam oturmuş belediye yapısına kavuşacağız. Toplumda sorun olarak beliren problemler için yeni birimler kuruyoruz. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi ve Sürdürülebilirlik Birimi gibi birimler kuracağız. Kadın ve Aile Müdürlüğü, Spor Müdürlüğü gibi birimler kurduk. Böylece vatandaş belediyeye geldiğinde işin uzmanlarıyla konuşuyor. Toplumda kim varsa onun karşılığı olan, sorunları en iyi bilen ve en iyi çözümleri üreten belediye olmayı hedefliyoruz” dedi.

KATILIMCI BELEDİYECİLİK

Katılımcı Belediyeciliğe hususi bir önem verdiğini ifade eden Gümrükçü, “Vatandaşımızla birlikte Çiğli’nin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Türkiye’de ilk defa mahallelerde sandıklar kurarak, katılımcılık sağlamaya çalışıyoruz. Sorunları sadece başkan bilmesin, vatandaşın da ihtiyaçlarını, dertlerini, çözüm önerilerini öğrenerek daha doğru hizmet götürmek için bunu yapıyoruz. Kanaat önderleriyle toplantılar yapıyoruz. Mahalle Meclisi alt yapısı oluşturmaya çalışıyoruz. 2020 içinde her mahallede bir sorunu çözmek için yol haritası çıkarıyoruz. Türkiye'de olduğu gibi Çiğli'de de nüfusun yarısı kadın... Kadını özgürleştirip, ekonomik anlamda rahatlattığımızda Türkiye’nin geleceğini belirleyebiliriz. Destekleme politikası olmadan eşitliği sağlayamayacak durumdayız. Bundan yola çıkarak belediyemizde Kadın ve Aile Müdürlüğü kurduk. “Dünyayı değiştirmek için önce kendinden, Çiğli’yi değiştirmek istiyorsan önce Çiğli Belediyesi’nden deneme bonusu başla” politikasını benimsedik. Bizim temel felsefemiz bu” diye konuştu.

Çiğli Belediyesi çalışanlarının her ayın ilk cuması evcil hayvanlarını işe getirebildikleri bir sistem kuran Utku Gümrükçü hayvanda dair ise, “Can dostlarımızla beraber yaşamayı öğrenmemiz lazım. İnsanlar arasında bir eşitlik ve sevgi azken, hayvan sevgisini diri tutmak gerekiyor, onlar düşmanımız değil dostumuz. Öncü olduğumuzu düşündüğümüz bir yol izliyoruz” açıklamasını yaptı.

TRAMVAY MÜJDESİ

Başkan Gümrükçü, Radyo Trafik İzmir canlı yayınında Çiğlililerin uzun zamandır beklediği tramvay haberini de verdi. Gümrükçü konuya dair yaptığı açıklamada, “Çiğli Tramvayı çalışması da devam ediyor. Projedeki eksilikler tamamlandı, onun da müjdesini vereyim. Herhalde İzmir Büyükşehir Belediyesi projenin son halini bu hafta bakanlığa gönderecek. Çiğli Tramvayı’nın yapımına başlandıktan 6-7 ay sonra Çiğli Bölge Hastanesi'ne ulaşım

Hastaneler, üniversite, sanayi sitelerine ev sahipliği yapan Çiğli’nin ciddi bir trafik sorunu yaşadığından söz eden Utku Gümrükçü konuya dair, “Otobüs güzergahları, kavşak düzenlemeleri, yollar konusunda uzman arkadaşlarımızı görevlendirdik. Belki de büyükşehirin yaptığı ulaşım toplantısının bir benzerini biz de Çiğli’de yapabiliriz. Bürokratların da katıldığı, vatandaşlarımızın ulaşım sorunlarının dinleneceği yer bir toplantı da düzenleyebiliriz.” açıklamasını yaptı.

Taşınmayan ve uzun süredir Çiğlilerin en çok sorduğu sorulardan biri olan Çöp tesisinin taşınması konusunda ise, “Çöp tesisinin taşınması için uzun bir süreye ihtiyacımız var. Taşınma gecikeceği için çöpten elektrik üretilmesine ilişkin bir karar alınmıştı. 28 Ekim'de tam randımanlı bir şekilde çöp tesisinde elektrik üretimine başlanacağını dün akşam İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ilan etti. Çöpten elektrik üretilmeye başlandığında koku ve sağlık problemi çözülecek diye düşünüyorum. Biz de çöp kamyonlarının güzergahını değiştirirsek, mahalle arasından geçmeleriyle oluşan sorun da çözülecek.” dedi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202