Usta Kalem Karabağlar’da Yaşatılıyor

Karabağlar Belediyesi’nce kurulmuş olan Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı’nın üye sayısının 5 bine yaklaştığı ifade edildi.

BELEDİYE 08.11.2019, 11:12
Usta Kalem Karabağlar’da Yaşatılıyor

Hayatının bir kısmını Karabağlar’da geçirmiş  olan edebiyatın usta kalemlerinden Reşat Nuri Güntekin’in adı, Karabağlar Belediyesi’nce Çalıkuşu Mahallesi’nde yaşatılmakta.

Güntekin’in “Dudaktan Kalbe” romanının bir kısmını da yazdığı Kilimtepe Parkı içerisindeki tarihi taş binanın dokusu korunarak buraya Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı yapıldı. Kitaplığa üye olan çocuk sayısının 5 bine yaklaştığı öğrenildi. Haftalık “Masal Çarşambaları” ismi ile kitap okuma etkinliklerinin yapıldığı merkezde, çocuklar sevginin ve emeğin değerini öğrenmekteler. Bunun yanında onların kişisel gelişimlerine yönelik değişik etkinlikler de yapılmakta.

Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı zengin bir arşive sahip. Üyelik alan çocuklar, beğendikleri kitapları 10 gün içinde teslim etmek koşulu ile ödünç alabiliyorlar.  Dileyen çocuklar da eserlerini kitaplıktaki sessiz ortamda okuma şansını bulabiliyor.

Çocuk kitaplığına üye olmak için öğrenci belgesi, iki fotoğraf ve bir nüfus fotokopisi ile başvuru yapabiliyor.  Kitaplık haftada 5 gün mesai saatleri içinde tüm çocuklara açık.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202