Urla Tarihi Kentler Birliği’nden Ödül Aldı

Urla Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nce organize edilen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda, “Malgaca ve Arasta Sokakları Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım” projesi ile ödüle layık görüldü.

BELEDİYE 09.11.2019, 14:08
Urla Tarihi Kentler Birliği’nden Ödül Aldı

Kazanmış olan belediyelere ödülleri, YAPEX Antalya Fuarı’nda gerçekleştirilen tören ile takdim edildi. Hem kazanmış olan projelerin sergilendiği hem de ödüllerin verildiği törene yoğun bir ilginin olduğu görüldü.

Her daim Urla’nın tarihi dokusunu ve kültürünü koruma taraftarı olduklarını dile getiren ve çalışmalarını bu eksende sürdüren Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ödül töreninde yaptığı konuşmasında, son senelerde Urla’nın öneminin gittikçe arttığın, bu artışta tarihi kimliğin ve kültürü korumaların çok önemli olduğunu, 12 İyon kentine dayanmış olan ilçe tarihi ile çok ciddi bir kültürel mirasa sahip olduklarını, bu kültürü koruyup gelecek nesillere aktarmayı istediklerini, geleceğe giden en önemli yolun geçmişe sahip çıkmak olduğunun da farkında olduklarını ve bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202