Urla Belediyesi'nden Uluslararası İş Birliği

Urla Belediyesi, Başkurdistan Cumhuriyeti'nde düzenlenen Uluslararası İş Birliği Forumu'nda, Sibay Belediyesi ile iş birliği anlaşması imzaladı.

BELEDİYE 27.09.2019, 15:30
Urla Belediyesi'nden Uluslararası İş Birliği

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, katıldığı Uluslararası İş Birliği Forumu'nda, Rusya'nın Başkurdistan Cumhuriyeti'nde bulunan Sibay Belediyesi Başkanı Rüstem Afzalov ile anlaşmaya imza attı. İmzalanan anlaşmayla Urla ve Sibay; eğitim, ekonomi ve kültür gibi toplumların gelişmesi adına katkıda bulunacak alanlarda beraber hareket ederek, farklı iki coğrafyayı bir araya getirecek. 

Her iki şehrin de gelişimi için oldukça önemli bir anlaşmaya imza attıklarını ifade eden Başkan Oğuz, "Her geçen gün büyümekte ve gelişmekte olan güzek ilçemize yararlı olacak bir ortaklık sağladığımıza inanıyorum. Bundan böyle Urla ve Sibay, önümüzdeki vizyonlarında başta sosyo-ekonomik ve kültürel alanlar olmak üzere önemli işlere imza atacak. Tümbet Her iki şehir ve halkları için hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Sertel'den Tebrik Sözleri 
 
Foruma Başkan Oğuz ile birlikte katılan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel'de böyle bir beraberliğe imza atan Afzalov ve Oğuz'u kutladığı konuşmasında, "Türkiye'nin dış ilişkilerinde önemli bir anlaşma yapılmış oldu. Türkler'in anayurdu sayılan Başkurdistan'ın önemli kentlerinden Sibay ve Urla kardeş şehir anlaşmasında bir adım daha ileriye gitti. Böylece hem dostluk hem ticari hem de kültürel alışveriş anlamında kıymetli adımlar atılacak. Bu anlaşmayı gerçekleştiren Sibay Belediye Başkanı Rüstem Afzalov'u ve Urla Belediye Başkanımız Burak Oğuz'u kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan'a Ziyaret

Milletvekili Sertel ve Başkan Oğuz, Başkurdistan'ın yeni seçilen Başbakanı Andrey Nazarov'u makamında ziyaret ettiler. Oğuz, Nazarov'a Urla'ya has ürünleri armağan ederek ilçenin sosyo-ekonomik ve kültürel yapısı hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202