Tunç Soyer Seyyar Makamıyla Sahada

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seyyar makam aracıyla Buca’nın mahallelerini ziyaret etti.

Tunç Soyer Seyyar Makamıyla Sahada

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seyyar makam aracıyla Buca’nın bazı mahallelerine gitti. Gittiği mahallelerin muhtarlarını dinleyen Soyer, vatandaştan gelen talep ve önerileri de tek tek not etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seyyar makam aracını tanıttığı ziyaretlerinde ilk durak olarak Buca’nın Akıncılar ve İnönü mahallelerini ziyaret etti. Tunç Soyer’e Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da eşlik etti.

Tunç Soyer muhtarlarla görüşerek talep şikayetlerini dinlerken, vatandaşla da birebir iletişime geçti. Aldığı öneri ve şikayetleri tek tek not eden Soyer, vatandaşların ulaşım, altyapı, üst geçit, yol, çocuk parkı ve pazar yerleri noktalarında gelen isteklere en kısa sürede Queenbet cevap verileceğini söyledi. Soyer, toplu taşıma için otobüs saatlerinin aksadığını ileten vatandaşlara, "Aralık ayında 30 araç ilave edeceğiz. 2020 yılında ise 80 civarında otobüs alımı yapacağız. Şimdilik biraz sabredelim. Şu an çözemeyebiliriz. Ama sizi rahat ettireceğiz" dedi. Tunç Soyer, ulaşım sorununun Buca metrosuyla büyük oranda giderileceğini de aktardı.

Görüşmeleri sonrası seyyar makam aracında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Soyer, önceliklerinin çocuk parkları ve gençlik merkezi çalışmaları olduğunu belirtti. Bir gazetecinin gelen isteklerin çokluğuna dair sorusuna ise, “Kimse aslında çok mucizevi talepler peşinde değil. Pazar yeri, çocuk parkı isteniyor. Biz bunları zaten biliyoruz ve planlıyoruz. Onların bunu doğrudan doğruya söyleyebiliyor olması, bizim dinlememiz önemli. Bazen gerçekten atladığımız bir şey oluyor. Ben bu hikayeyi böyle sürdürecek olmaktan dolayı çok mutluyum. Bugünkü ilkti, bunu sürdüreceğiz" diye cevap verdi.

Tunç Soyer basına yaptığı açıklamada ayrıca, "Bu projenin özü vatandaşla çok daha yakın temas kurmaktır. Muhtarım, '20 senedir başkan gelmemişti, bürokratları karşımızda görmemiştik' diyor. Biz aslında aynı ekibiz. Belediye ile muhtarlık beraber çalışmak zorunda. Biz bir taraf değiliz ki. Biz beraber çalışırsak ancak vatandaşın derdine derman üretebiliriz. Biz onları rehberimiz olarak görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki 4,5 yıl en çok muhtarlara kulak verecek. Biliyoruz ki her biri kendi mahallesinin sorununu en iyi bilen insanlar. Bu araç ve bu proje onun için. Her fırsatta çıkacağım" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202