Tunç Soyer'den Beyin Göçü Açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de gerçekleşen beyin göçüne yönelik açıklamalar yaptı.

BELEDİYE 07.10.2019, 11:38
Tunç Soyer'den Beyin Göçü Açıklaması

İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Milliyet Ege’den Aslı Öktener’e konuştu ve İzmir’in beyin göçü verdiğini ifade ederek önemli açıklamalarda bulundu.

İZMİR DEMOKRASİ KENTİ OLACAK

“İzmir’e ‘demokrası kenti’ denilmesini istiyoruz diyen Başkan Soyer, “Bu ana tema altında dediklerimizin hepsini yapmalıyız. Bir kentte demokrasi yoksa zenginliği kente adil bir şekilde yayamayız. Bu yüzden kadınlar, gençler, tarım üreticileri, turizm sektöründekiler bizim hep odak noktamız. Hepsi ile birlikte İzmir’i demokrasi kenti yapacağız” dedi.

 Halk buluşmaları yaptıklarını ifade eden Soyer, “Ulaşım ve tarımı Kültürpark’ta konuştuk. Şimdi de turizmi konuşacağız sırada spor ve sağlık var. Tüm vatandaşları dinleyeceğiz. Tarım ile alakalı 800 kişiyi bir ataya getirdik, toplantı sonunda her kafadan bir ses çıkabildi, aynı sektörden ekmek yiyen insanların birbirlerini duyması çok önemli. Öte yandan, gençler de bu yüzden bizler için çok önemli. Grandbetting Onları İzmir’in lokomotifi olarak görüyoruz. Ancak ne yazık ki onları kaçırıyoruz. İzmir ile alakalı olarak “çok göç alan bir şehir” deniliyor ama aynı zamanda çok da göç veren bir şehir. Bunu ihmal ediyoruz. Örneğin 10 sene içinde 120 bin göç almışız ve rakamı 90 bine ulaşan da göç vermişiz. Üstelik göç edenlerin büyük bir kısmı iyi yetişmiş, yabancı dil bilen insanlar. Biz bu gençleri burada tutmak için çalışmalar yapmalıyı” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202