Torbalı’nın Uluslararası Sempozyumu Başladı

Torbalı Belediyesi tarafından organize edilen 7. Eski Ev-Yeni Sanat Plastik Sanatlar Sempozyumu, BKM’de yapıldı. Serginin 30 Kasım’a kadar açık olacağı öğrenildi.

BELEDİYE 16.11.2019, 12:37
Torbalı’nın Uluslararası Sempozyumu Başladı

7. Eski Ev-Yeni Sanat Plastik Sanatlar Sempozyumu, "Doğa Umursamaz Bizi, Sanat Umursamaz Sizi" başlığı ile büyükşehirlerin çıkmazları, unuttuğu doğa ve doğal kavramlarına dikkatleri çekmek için dün Torbalı Belediyesi’nin ev sahipliğiyle BKM’de sergi açılışı yapıldı.

30 Kasım’a dek eserlerin sergileneceği sempozyumda 22 tane sanatçının üretmiş olduğu sergiler yer almakta. İngiltere, Avusturya, Danimarka, Almanya gibi ülkelerden 11 tanesi  yabancı olmak üzere 22 sanatçı eserlerini BKM’de sergiliyor. Sergiye ilk gün yoğun bir ilgi olduğu gözlendi.

Sempozyum ile alakalı açıklama yapan Tuncay Topçu, sempozyumda başarılı geçmişiyle gelenekselleşmiş olan bir sanatın etkinliğine dönüştüğünü, Sempozyumun, kaybolmuş olan mimari değerlerin korunması ve yeniden kullanıma alınması, sanattan uzak kalmış olan kırsal veya kentsel kitlede evrensel boyutta farkındalık yaratma, güncel sanatın güncel hayatın içerisinde yaratma ve paylaşma hedeflerinin sentezinden oluştuğunu belirtti.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202