Torbalı’nın Çehresini Değiştirecek Projelerde Mühim Viraj

Torbalı Belediyesince gerçekleştirilecek olan yeni hizmet binası, pazaryeri ve otoparla yakın çevresi ulusal mimari proje yarışmasının ihtiyaç programı ve koşulları jüri ekibinin yaptığı toplantıyla tespit edildi.

BELEDİYE 08.11.2019, 16:45
Torbalı’nın Çehresini Değiştirecek Projelerde Mühim Viraj

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından seçim döneminde sözü verilen kent meydanı, kapalı pazaryeri ve yeni belediye binasının hazırlıkların için son viraja girildi.

Nüfusu 200 bin civarında olan ilçenin ileriye dönük en az 50 senelik trafik, kent yaşamı ve otopark sorununu da çözecek olan adımlar için Başkan Uygur’un talimatıyla uluslararası bir proje yarışmasının gerçekleşmesi kararı alındı. Kısa zamanda yapılacak olan yarışmadan önce jüri ekibi 2. Toplantıyı yaptı. Alanlarında mühim işler yapmış olan ve ulusal-uluslararası pek çok prestijli ödül sahibi olan jüri ekibi yarışmanın ihtiyaçlarının programını ve koşullarını biçimlendirdi.  Bu ayın sonunda resmi ilan yolu ile duyurulacak olan ulusal yarışmaya başvurular rumuzlar ile yapılacak. Jüri mart ayındaysa en iyi projeyi değerlendirecek.

İlçenin pazar dokusu, geleneği ve alışılmış düzenini bozmaksızın yapılacak olan projelerin yarışması sene sonuna yetişecek. Yarışmanın sonucunda beğenilen projelerin hayata geçirileceği ilçede gelecek için minimum 50 senelik bir adım atılmış olacak.

Yorumlar (0)
17°
parçalı bulutlu
banner202