Torbalı’da Muhtarlara Bilgi Verildi

Geçen aylarda meslek fabrikası projesi için Torbalı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi protokol imzalamıştı. Bu çerçevede projenin tanıtımı için mahalle muhtarlarına bilgiler verildi.

BELEDİYE 05.11.2019, 14:13
Torbalı’da Muhtarlara Bilgi Verildi

Torbalı’da hem işsizliğin önlenmesi hem de kalifiye eleman sıkıntısını ortadan kaldırma amacı ile Torbalı Belediyesi tarafından önceki aylarda harekete geçilmişti. Bu çerçevede İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle protokol imzalamış olan Torbalı Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek Fabrikası projesini hizmete geçirdi.

Bu kapsamda belediye, bünyesinde kuaförlük, unlu mamuller, manikür-pedikür, düz dikiş, overlok-reçme ve dünya kahveleri vb. genel kurslarla ön muhasebe, bilgisayarlı muhasebe ve bilgisayar operatörlüğünün bulunduğu teknik kursların tanıtımı için bugün BKM’de muhtarlar bilgilendirildi.

Pojelerin yaygınlaşması için muhtarlara bilgiler veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Sorumlusu Ebru İnci, 18 Kasım’da eğitimlerin başlayacağını, bu çerçevede bugün BKM’de muhtarlar ile buluştuklarını ve ilk bilgilendirmeyi yaptıklarını, bu projeyle Torbalı ilçesini örnek hale getireceklerini, kursların umut haline geleceğini, bunun yanında kayıtların Çaybaşı Mahallesindeki Torbalı Belediyesi Hizmet Binasında yapılacağını dile getirdi.

Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Yıldız ise işsizlik için başlatılmış olan bu projede mühim adımlar atmaya başladıklarını ifade ederek yeni istihdam alanlarının bu proje ile yaygınlaştırılacağını, Torbalı Belediyesi olarak tüm olanakları kullandıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202