Torbalı’da ‘Göçüğün’ Yaraları Sarıldı

Ayrancılar semtinde yaşanan göçükte hasar gören bina için yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. Mührün kaldırılmasıyla birlikte 24 dairesine ev sahipleri tekrar yerleşirken, 4 dairede çalışmalar devam ediyor. Detaylar haberimizde..

BELEDİYE 16.09.2019, 12:12
Torbalı’da ‘Göçüğün’ Yaraları Sarıldı


Belediye Yaraları Sardı, Mühür Kalktı

Geçtiğimiz Salı günü büyük bir gürültü ile çöken istinat duvarı Ayrancılar Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 91 Sokak'ta bulunan 7 katlı apartmana zarar vermişti. Göçük esnasında kopan kaya parçaları 7 katlı binanın zemin katındaki 2 dairenin dış cephesinde hasara neden oldu. Hasar ile birlikte güvenlik nedeni ile binayı boşaltan Torbalı Belediyesi binayı mühürlemişti. Bina sakinlerini otelde misafir eden Torbalı Belediyesi bu zaman sarfında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde çalışarak onarım işlemlerini gerçekleştirdi. Enkazın ortadan tamamen kaldırılması ile hasar tespitinde bulunan ekipler, fiziki zarar görmeyen kolonlar ve temeli inceledikten sonra binanın mührünü kaldırdı.

EVLERİNE KAVUŞTULAR

Göçüğün sebep olduğu balkonların yıkılmış enkazları toparlandı. Binada bulunan giriş katındaki 4 daire haricindeki tüm dairelere oturma izni verildi. Diğer daire sakinleri güvenlik kontrollerinin ardından dairelerine yerleşirken diğer 4 daire sahipleri içinde çalışmalar Güvenilir Casino Siteleri hız kesmeden devam ediyor. Torbalı Belediyesi tarafından tadilat süresince otelde misafir edilecek olan daire sakinleri, en geç hafta içi evlerine tekrardan kavuşmuş olacaklar. Torbalı Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu binadaki yapılan çalışmalar hakkında şu açıklamalarda bulundu. “Gerekli incelemelerden sonra bina sakinlerinin daha da mağdur olmaması için mührü kaldırdık. Bina için herhangi bir tehdidin bulunmadığına emin olduktan sonra bu işlemi gerçekleştirdik. Alandaki enkazı tamamen kaldırdık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde istinat duvarı ve binanın alt katındaki balkon çalışmalarını sürdürmeye devam ediyoruz. Şimdilik 24 daire sakinimiz yuvalarına kavuştu. Zarar gören 4 dairede de çalışmalara başladık. Bu hafta binadaki tüm çalışmalar sona erecektir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
23°
parçalı az bulutlu
banner202