Torbalı Can Dostlara Yardım! Bir Tweet ile ekipler seferber oldu!

Torbalı Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulamaya konan iki günlük sokağa çıkma yasağında da sokakta yaşayan hayvanları unutmadı.

BELEDİYE 12.04.2020, 13:26 12.04.2020, 20:07
Torbalı Can Dostlara Yardım! Bir Tweet ile ekipler seferber oldu!

Torbalı Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulamaya konan iki günlük sokağa çıkma yasağında da sokakta yaşayan hayvanları unutmadı. Torbalı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi personeli iki günlük yasakta Torbalı sokaklarındaki canlıları besledi. Periyodik olarak sokak hayvanlarına mama dağıtan ekipler, sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşlar tarafından beslenemeyen can dostlara mama dağıttı. Bir Twitter kullanıcısının da bu yöndeki talebine hemen yanıt verdi. Torbalı Atatürk Sanayi Sitesi’nde babasının baktığı yeni doğum yapan köpeğe mama verilmesini isteyen kullanıcının talebi üzerine ekipler vakit kaybetmeden soluğu orada alıp, aç kalan anne köpek ve yavrularına mama verdi.

‘SİZ EVDE KALIN BİZ HERKESE YETERİZ!’

Torbalı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ndeki görevli personel iki günlük sokağa çıkma yasağında da can dostları yalnız bırakmıyor. Belediyeye bağlı ekipler sokakta yaşayan hayvanlara kentin dört bir yanında mama dağıtıyor. Bu süreçte başta WhatsApp İhbar Hattı olmak üzere belediyeye yapılan tüm başvuruları takip eden ekipler, dün bir tweet ile teyakkuza geçti. Bir Twitter kullanıcısının “Sizden bir şey rica etsem yapar mısınız acaba? Atatürk sanayi sitesinde babamın dükkanı var ve orada yeni doğum yapmış köpek ve yavruları var. Onlara fazladan yemek veremediği için o kadar üzgün ki gitmek istedi, gidemedi İzmir Polyester dükkanı tarlada yavrular” paylaşımından hemen sonra ekipleri denilen adrese yönlendiren belediye için aynı kullanıcı, “Siz tam anlamıyla kanatsız meleklersiniz babamın isteğini kırmayıp bunu yaptınız ya tüm güzellikler sizinle olsun” mesajını paylaştı. Torbalı Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Sadece bu süreçte değil her zaman can dostlarımızın yanındayız. Tam donanımlı barınağımız ve alanında uzman personelimizle sokak canlıları için göreve hazırız. Siz evde kalın, biz herkese yeteriz.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202