Torbalı Belediyesi Meslek Öğretiyor

Torbalı ilçesinde bir yandan işsizliği bir yandan da kuruluşlarla diğer meslek dallarında yaşanmakta olan kalifiye eleman sıkıntısını ortadan kaldırmak amacı ile Torbalı Belediyesi geçen aylarda harekete geçmişti.

BELEDİYE 18.10.2019, 12:55 18.10.2019, 12:57
Torbalı Belediyesi Meslek Öğretiyor

Bu çerçevede İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle protokol imzalamış olan Torbalı Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek Fabrikası projesine başladı. Bu kapsamda belediyenin, bünyesinde bulunan kuaförlük, unlu mamuller, manikür-pedikür vs. kurslarla ve teknik kursları vermeye başlayacak.

Dalında uzman eğitmenlerce verilecek kurslar için Torbalı Belediyesi Çaybaşı Hizmet Binası’nda başvurular başladı. Bunun yanında bu binada eğitim alacak olan kursiyerlerden bir ücret de talep edilmeyecek.

Torbalı Belediyesi, İzmir ilinin sanayi üssü olan Torbalı ilçesinde Büyükşehir matadorbet giriş Belediyesi tarafından sürdürülen meslek fabrikası projesini başlatıyor. Bu çerçevede belediye bünyesinde iş gücü piyasasına ihtiyaç olan ara meslek elemanları yetiştirilecek ve eğitimler teorik ve pratik olacak.

Kurslar sonunda sertifika alma hakkı elde eden kursiyerler bu şekilde iş sahibi yapılmış olacak. Çaybaşı Belediye Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek teorik eğitimlerin uygulaması işletmelerde yapılacak.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202