Soyer'den İzmirlilere uyarı: Son güne bırakmayın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Erdoğan’ın gelecek haftasonu da sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıklamasının ardından İzmirlileri uyardı.

BELEDİYE 14.04.2020, 11:18
Soyer'den İzmirlilere uyarı: Son güne bırakmayın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Erdoğan’ın koronavirüsle mücadele kapsamında gelecek haftasonu da sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıklamasının ardından, İzmirlileri tedarikli olmaları ve geçen haftaki paniği yaşamamaları konusunda uyardı.

İzmirlilere ‘ne olur hazırlıklarınızı son güne bırakmayın’ diyen Başkan Soyer, her sabah olduğu gibi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı notuyla bugün de, İzmir’de süren koronavirüs mücadelesinin ayrıntılarını paylaştı.

Soyer'in notunun devamı şu şekilde:

“Sevgili İzmirliler, üreticiyi de esnafı da sizleri de mutlu edeceğini düşündüğüm Seyyar Pazarı Buca’da başlattık. Bugünlerde beyaz önlüklü sağlıkçılarla eli nasırlı üreticilerin kıymetini daha çok anladık. Kısa sürede İzmir’in tamamına yayacağımız Seyyar Pazar üreticinin de tüketicinin de yüzünü güldürecek.

Katılımcı yönetim anlayışıyla sivil toplum liderlerinin de internet bağlantısıyla katıldığı koordinasyon kurulu toplantısında önemli kararlar aldık. Yapıcı katkıları nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum

Gündem ağır, endişe toplumun her kesiminde... Ama bugünlerde tatlı bir de telaşımız var. 23 Nisan’a ilkokul çocuklarının heyecanı ve sevinciyle hazırlanıyoruz. 100’üncü yıla ve İzmir’e yakışan dolu dolu bir programla karşınızda olacağız.

Sokağa çıkma yasağında zorunlu ara verdiğimiz gıda kolisi ve süt dağıtımına devam ettik.

65 yaş üstü büyüklerimiz ve küçük çocuğu olan desteklediğimiz bin 621 aileye gıda kolisi ulaştırdık.

1-5 yaş arası 2 bin 294 çocuğumuz için 36 bin 704 litre süt gönderdik.

Kendi ürettiğimiz kavurma 1’er kilogramlık paketler halinde 400 gıda destek kolisinin içine kondu. Dezenfekte ekiplerimiz sokağa çıkma yasağında bile ara vermediği çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

Önümüzdeki hafta sonu siz yine evlerinizde olacaksınız. O nedenle ne olur hazırlıklarınızı son güne bırakmayın. Sağlıkla kalın, evde kalın hoşça kalın.”

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202