Selçuk'ta kurtuluş kutlamaları başladı

İzmir'in Selçuk ilçesinde Efes Selçuk'un kurtuluş töreni çoşku ile kutlanmaya başladı.

BELEDİYE 08.09.2019, 14:43 08.09.2019, 15:30
Selçuk'ta kurtuluş kutlamaları başladı

İzmir'in gözde turzim merkezlerinden birisi olan Efes Antik Kenti düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılını kutluyor. İlçede yer alan Atatürk Anıtı önünde tören kutlanmaya başladı. Törene katılan konuklar arasında Efes Selçuk Belediye Başanı Filiz Eritoğlu Sengel açıklamasında İzmir'in özgürlükçü ve yenilikçi oluşundan, dağlarında hep çiçekler açacağından bahsetti.

Törene katılan davetliler arasında Selçuk Kaymakamı, Efes Selçuk Belediye Başkanlığı ve bazı siyasi partiler yer aldı. Halka açık olarak düzenlenen tören saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunması ile başladı. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, sonrasında günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapmak için mikrofonu ilbet eline aldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygıyla Anıyoruz

8 Eylül tam bağımsızlık açısından oldukça önemli bir gündür. Sengel; " Kadın bir belediye başkanı olarak burada bugün konuşma yapabiliyorsam, 97 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olamak üzere bize bu bağımsızlığı kazan onunla birlikte mücadele etmiş olan tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Aynı zamanda konuşmasında gururlu ve mutlu olduğunu dile getiren sengel, " İzmir'in dağlarında çiçekler açar ve açmaya devam edecektir" diyerek umutlarını dile getirdi. Mücadele ruhunun öneminden bahseden Başkan Sengel; " En büyük temennim bizlere bahşedilmiş olan bu mücadele ruhunun hiç bir zaman bitmemesi ve bizimle sonsuza kadar devam etmesidir" dedi.

Gösteride renkli anlar sergilendi, Efes Selçuk Halk Oyunları Ekibi tarafından Ege Bölgesi yöresel oyunları arasında olan zeybek oynandı. Fatma Günay Ortaokulu öğrencisi olan Eylül Arna tarafından bir kurtuluş şiiri okundu.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202