Şehit haberi Konak Meclisi'ni yasa boğdu

Konak Belediyesi’nin mart ayı birinci olağan toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis ve Toplantı Salonunda gerçekleşti.

BELEDİYE 03.03.2020, 08:20
Şehit haberi Konak Meclisi'ni yasa boğdu

Konak Belediyesi’nin mart ayı birinci olağan toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis ve Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Bahar Kalkanı Harekatı’ndan gelen acı haberle başlandı. 22 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Muhammed Ak’ın şehit edilmesiyle, şehit ateşi bir kez daha Konak’a düştü. Meclis oturumu, tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

İdlib’deki hain saldırıda 34 askerimizin şehit edilmesinin ardından başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı’ndan da şehit haberi geldi. Konak’a düşen şehit ateşi, bir kez daha yürekleri yakarken, şehit düşen Uzman Çavuş Mustafa Muhammed Ak’ın acı haberi ailesine ulaştırıldı. Haberi alır almaz şehit ailesine taziyeye giden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, taziye dönüşü yönettiği belediye meclis oturumunda acı haberi meclis üyeleriyle paylaştı. İdlib’te şehit olan Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan'ı 29 Şubat’ta son yolculuğuna uğurlayan Konak’ta bir şehit haberi daha almaktan duydukları üzüntüyü ifade eden Başkan Batur, “Maalesef Konak’tan da şehit haberleri aldık. İlk şehidimiz Kadifekale’den Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan'ı toprağa verdik. Bugün yine Hasan Özdemir Mahallesi’nden Uzman Çavuş Mustafa Muhammed Ak’ı kaybettik. Bütün şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Onların hakları ödenmez. Artık şehit haberleri olmasın istiyoruz.  Dileğimiz, ülkemize ve bu bölgeye barışın gelmesi. Şehit haberleri büyük üzüntü doğuruyor. Tüm milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Konak Meclisi şehitlerimiz için tek yürek

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında toplanan Konak Belediye Meclisi mart ayı ilk oturumuna meclis üyelerinin yanı sıra, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Ak Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Baştaş, MHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Özmen ve Konak ilçesinin muhtarları da katıldı. Şehitlerin anısına saygı duruşunun ardından Konak Belediye Meclisindeki tüm partilerin adına İdlib’teki saldırıya karşı ortak bildiri okundu. Şehitlerimiz için tek yürek olan meclis üyeleri adına CHP Grup sözcüsü Mahmut Esat Aslan’ın okuduğu bildiride, “27 Şubat günü TSK konvoyuna yapılan hain saldırıda 34 kahraman evladımız şehit edilmiştir. Bir o kadar da evladımız yaralanmış olup Şubat ayı itibariyle şehit sayımız 53’e ulaşmıştır. 83 milyon insanımızın yüreğinde hissettiği bu acı çok büyüktür. Hayatını kaybeden askerlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu alçak ve menkul saldırıyı Konak Belediye Meclisi olarak bizler şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bununla beraber bölgede yaşanan insani dramlara mani olmak için uluslararası hukukun desteklediği çözümün siyasi ve diplomatik yöntemlerle olması gerektiğini savunuyoruz. Kahraman Türk Ordusunun kendisine verilen görevleri başarıyla tamamlayacağını biliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202