Seferihisar Turuncu Şenliği Başlıyor

Seferihisar, bu sene 20.’si yapılacak olan Mandalina Şenliği’nde 10 binleri misafir edecek.

BELEDİYE 14.11.2019, 10:01
Seferihisar Turuncu Şenliği Başlıyor

Evrencan Gündüz’ün şarkıları ile renklenecek olan şenlikte çeşitli yarışmalar olacak ve şenliğine ‘en’leri seçilecek.

Şenlik, Seferihisar Belediyesince ilçenin en mühim temel kaynakları arasında olan mandalinanın tanıtılması, üreticilere destek verilmesi ve teşvik edilmesi amacı ile her sene geleneksel bir şekilde yapılıyor.

Seferihisar ilçesinde yetişmekte olan mandalinanın daha çok hileli apk kitlelere erişip yeni pazarlar bulmasını amaçlayan şenlik, 17 Kasım 2019 Pazar günü saat 14.00’de Atatürk Halk Eğitim Merkezi’nin (eski Atatürk İlkokulu) ön tarafından kortej yürüyüşüyle başlayıp kapalı pazar yerine dek sürecek.

Dünyanın en güzle Satsuma mandalinasının yetiştirildiği yer olan Seferihisar'ın Turuncu Şenliğinde; yöresel kıyafetlerin bir parçası olan üstlük, yöresel keşkekler ve toplam 15 ton mandalinanın da dağıtımı yapılacak. 

Şenlikte en önemli yarışmalar arasında gösterilen Mandalina Kral ve Kraliçesi seçimi, her yıl Seferihisar Belediyesi ile Rönesans Ajans tarafından yapılıyor. 10 kraliçe ile 10 kral adayının katılıma bulunacağı yarışmanın neticesinde kral ve kraliçe seçilmiş olan gençler, ödüllerin yanında Rönesans Ajans’ta moda çekimleri ve çalışma şansını da elde edecek.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202