Seferihisar'da Kurbanlık Hayvan Pazarları her gün denetleniyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala alıcı ve satıcıları buluşturan Seferihisar Kurbanlık Hayvan Pazarında denetlemeler sürüyor.

BELEDİYE 29.07.2020, 14:44 Ecem Atabay
Seferihisar'da Kurbanlık Hayvan Pazarları her gün denetleniyor

31 Temmuz 2020 Cuma günü başlayacak Kurban Bayramı sebebiyle  kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvan pazarları Seferihisar İzmir Büyükşehir İtfaiye binası yakınında (koca çay mevki) ve Ürkmez Şehit Osman Koç Spor Tesisi'nde kuruldu. 

Kurban Bayramı'nın son gününe kadar Seferihisar ve çevresinden gelenlere hizmet edecek olan Kurban Pazarı, Seferihisar başta olmak üzere yakın ilçeleri kapsayan yarımada halkına yerli yetiştiricilerin özenle beslediği sağlıklı kurbanlıkları seçme imkânı sunacak.

Belediye veterineri her gün denetliyor

Yerli hayvan yetiştiricilerini korumak amacıyla organize edilen pazar, hayvanların su ve yem ihtiyacının karşılandığı, sterilize edilmiş bölge içinde hayvanlarını sergilemesine imkan veriyor. Seferihisar Kurbanlık Hayvan Pazarı'nın giriş ve çıkışında hayvanlara kimlik ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı'nın Türkvet sistemi kontrolleri, ayrıca veteriner denetimi yapılıyor, kurbana uygun olmayan hayvanların pazara girişi engelleniyor. İsteyen vatandaşlar kurbanını Belediye'ye ait kurban kesim alanında kestirmek üzere bayrama kadar pazarda bırakabiliyor. Hijyenik ve steril şartlarda barınması sağlanan kurbanlıkların kesiminde ortak kesim noktasındaki belediye personeli kasaplar görev yapıyor.

2020 yılı Seferihisar kurbanlık kesim fiyatları

Seferihisar İlçe Kurban Hizmetleri Komisyon Başkanlığının aldığı karara göre, Seferihisar Belediyesi Makine İkmal Amirliği'nde, Ürkmez Şehit Osman Koç Spor Tesisinde yapılacak kesimler Bayramın 1. günü küçükbaş 120 TL, büyükbaş 350 TL; Bayramın 2. günü ve diğer günlerde ise küçükbaş 75 TL, büyükbaş 255 TL olarak açıklandı.   

Seferihisar Belediyesi Halk Marketten "Kurban Kolisi"

Satışları 30 Temmuz Arefe gününe kadar sürecek Kurban Kolisi, Halk Market şubelerinden 1590 TL peşin ödeme yapılarak alınabilecek. Kurban kolisinin içinde 1/7 oranında olmak kaydıyla kıyma, karaciğer, böbrek, yürek, antrikot, kontrafile, bonfile, kuşbaşı kavurmalık et, kuşbaşı yemeklik et ve çember yağı bulunuyor. Kesimlerde covid-19 tedbirleri gözetilerek hijyen kurallarına uygun ve yetkili kılınan kesimhanelerde gerçekleşecek. Kurbanlıklar tamamen yerli besi ve veteriner sağlık raporlu olup, 1/7 oranında eşit hisse gereği en az 21 kg işlenmiş kemiksiz et çeşitliliği ile ayrı paketleme yapılarak strafor koli içerisinde soğuk zincir kırılmadan adreslere teslim edilecek.

Hisselerinden bağış yapmak isteyen vatandaşlarda bağışlarını Seferihisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü aracılığı ile 0549 805 88 61 yada Mustafa Ayışık 0536 812 9559 numaralı hattı arayarak ya da birime teslim ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmasını sağlayabilecekler.​

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202