Satranç Meraklıları Bornova’da Buluştu

Ülkenin her tarafından satranç tutkunları Bornova’da buluştu.

BELEDİYE 21.10.2019, 12:09
Satranç Meraklıları Bornova’da Buluştu

Bornova Belediyesi ile  Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği ortaklığında her sene gelenekselleşmiş olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası, Türkiye’nin 4 bir tarafından satranç severleri Bornova ilçesinde bir araya getirdi.

Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan Turnuva’ya 14 şehirden 135 sporcu katılımda bulundu. 1400 UKD-ELO kuvvet seviyesinin üstünde ve altında olmak üzere 2 kategoride, 7-18 yaş arası sporcuları karşılaştı.

Turnuvada şampiyonlar (A) kategorisinde Alparslan Işık, (B) kategorisinde ise Efe Küçüknane oldu. Şampiyonlara kupalarını Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Kahya verdi. 2 dalda da ilk 10’a girmiş olanların madalyaları ise Turnuva Gözlemcisi Uluslararası Hakem Aydın Kara’yla Bornova Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Dr. Yasin Barut tarafından verildi.

Ödül töreni sırasında konuşma yapan Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Kahya, yoğun bir ilgi görmüş olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası’nı gelecek senelerde de yapmayı sürdüreceklerini, ifade ederek Bornova Belediyesi olarak gençlerin eğitimi ve gelişimine destek olmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202