Sarnıç’ta 15 Kamyonluk Temizlik

Sarnıç’ta bulunan moloz ve evsel atık problemine Gaziemir Belediyesi ekiplerince müdahale edildi.

BELEDİYE 01.11.2019, 11:40 01.11.2019, 12:33
Sarnıç’ta 15 Kamyonluk Temizlik

Gaziemir Belediyesi tarafından Sarnıç’ta yapmış olduğu temizlik çalışması sonucunda bir günde 15 kamyon moloz ve evsel atık toplandı.

Sarnıç Atatürk Mahallesi ve Sarnıç Pazar Yeri’nin üst bölümlerindeki ormanlık alanlarda yapılmış olan temizlik çalışmasında tonlarca atık, uzun uğraşların sonucunda bölgeden temizlendi.

Gaziemir Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park ve Bahçeler müdürlüklerine bağlı olan 30 personelin katılmış olduğu temizlik çalışmasında toplanmış olan atıklar görenleri şoke etti. 3 kamyon ve 1 kepçenin katıldığı temizlik çalışmalarında koltuktan ve yatağa lastikten pet şişeye kadar pek çok farklı atıkla karşılaşıldı.

Konu hakkında konuşan Başkan Arda, Bilhassa Sarnıç’ın ormanlık alanlarının bazı vatandaşlarca senelerdir moloz atık alanı olarak kullanıldığını, bu alanların belediyeye ait olmadığını, bu yüzden net olarak koruma tedbirlerinin alınamadığını, Bu alanın daha iyi korunması için ilgili birimler ile iletişime geçeceklerini, en iyi temizliğin kirletmemek olduğunu, bu alanları halk ile beraber korumamız gerektiğini, belediyenin, küçük bir bedel ile molozları olduğu yerden alabildiğin, ormanlık alana moloz ve evsel atık döken bir araç gördüklerinde ihbar edilmesi gerektiğini ve kendilerinin ceza keseceklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202