Sanayici dayanışması ile Kemalpaşa’ya örnek okul

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, bölge sanayicilerinin dayanışması ile Türkiye’ye örnek bir okul kazandırdı.

BELEDİYE 22.11.2020, 10:08 ecem ata
Sanayici dayanışması ile Kemalpaşa’ya örnek okul

Sanayicilerin ihtiyaç duyduğu aranan elemanı yetiştiren Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, binasından, atölye ve laboratuvarlarına kadar sanayicilerin el birliği ile büyümeye devam ediyor.

Geçen yıl 3 ay gibi kısa sürede inşaatı tamamlanarak eğitim öğretim hayatına başlayan okula sanayicilerin destekleri artarak devam ediyor. KOSBİ’nin yer göstermesi ile Adalya Tobacco firması sahibi Ali Rıza Çelik’in okul binasını yaptırmasının ardından, atölye ve laboratuvarları için de KOSBİ sanayicileri güç birliği yaptı.

Örnek dayanışmaya Porsuk’tan teşekkür

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Ali Rıza Çelik’in binasını yaptırarak en büyük katkıyı sunduğu Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne atölye ve laboratuvarları için KOSBİ’li sanayicilerin hem nakdi yardım yaptıklarını hem de makine ve teçhizat desteğinde bulunduklarını söyledi.

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, milli teknolojinin güçlendirilmesi, her alanda rekabetçilik ve verimlilik artışının sağlanmasının ancak ve ancak güçlü bir mesleki eğitim hamlesi ile gerçekleşebileceğini Türkiye’deki tüm sanayicilerin dile getirdiğini söyledi. Türkiye sanayisinin nitelikli eleman sıkıntısının çok yüksek olduğunu hatırlatan Porsuk, “Biz de bu alana yönelik bir mesleki okul yaptırmak istedik ve Ali Rıza Çelik’in büyük katkısı ile okulu inşa ettik. Geçen sene eğitim öğretime başlayan okulumuzun atölye ve laboratuvarları için gerekli olan ekipmanlar için de KOSBİ’li sanayicilerimiz az çok, büyük küçük demeden desteklerini sundular. Sanayicilerin hiçbir desteği esirgememesi ile güzel bir okul ortaya çıktı. Bu örnek dayanışma için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü Satı Çalışkan ise okulun son derce modern ve mesleki eğitime uygun şekilde inşa edildiğini, tek eksiklerinin atölye ve laboratuvarlar için makine ve teçhizat olduğunu söyleyerek, “Sanayicilerimizin katkılarıyla da bu eksikliklerimiz hızla gideriliyor, öğrencilerim adına hepsine teşekkür ederim” dedi.

Katkı sunan sanayi firmaları ise şunlar:

AdalyaTobacco

İbrahim Özdurakoğlu

Ve-Ge Kağıt

Süperpar Otomotiv

Krea Makine

Tetra Pak

Klemsan

Birim Makine

Hatsan

Isımsan

Saygılı Rulman

Ziya Gülçağ

Tirsan

Bilginoğlu Endüstriyel Malzemeler

Erenli Kauçuk

Senda Elektrik

Dimak

Topaz Prekast Yapı

Termodinamik Makine

Kanat Boyacılık

Dönmez Varil

Tekpan

HPT Hartner

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma OSB

Eko Endüstri

Ege Sis

Enko Kontrol Sistemleri

BAYOSB

Staryağcılar

Egetoros Boru

İzeltaş

Baz Galvaniz

Yorumlar (0)
20°
parçalı bulutlu
banner202