Psikiyatri Uzmanı Hüsnü Uçar, Karşıyakalılarla buluşuyor

Karşıyaka Belediyesi’nin “Ayın Konuğu” etkinliklerinde, Ocak ayının konuğu psikiyatri uzmanı Dr. Hüsnü Uçar olacak. Aktif biçimde sürdürdüğü hekimlik yanında, bugüne dek hazırladığı televizyon programları ve yayınladığı kitaplarla psikiyatri alanında önemli bir yere sahip olan Dr. Hüsnü Uçar, bireysel ve toplumsal ruh halimizin fotoğrafını çekecek.

BELEDİYE 13.01.2020, 09:43 Melis Tekin
Psikiyatri Uzmanı Hüsnü Uçar, Karşıyakalılarla buluşuyor

 “Memleketin Ruh Sağlığı” başlığı altında, Atakent Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde 17 Ocak 2020 Cuma günü saat 20.00’de başlayacak etkinliği, Haluk Işık yönetecek. Şiddetten intihara, cinselliğe yaklaşımdan kadın-erkek ilişkilerine, çocuk eğitiminden bireyselleşme-toplumsallaşma sorunlarımıza, yaşamımızı belirleyen pek çok konunun ele alınacağı buluşmanın büyük ilgi görmesi bekleniyor.

İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi: “Düşünme ve farkındalık yaratma amaçlı “Ayın Konuğu” etkinliklerimizle, yerel yönetim anlayışımızı ortaya koyuyoruz. Sayın Dr. Hüsnü Uçar sayesinde, sürekli gündemimizde olmasına rağmen pek fazla düşünce üretilmeyen sorunlarımıza, psikiyatri açısından bakacağız. Değerli hemşerilerimizi, bu çok önemli buluşmaya çağırıyorum.”

DR. HÜSNÜ UÇAR KİMDİR?
1970 yılında İzmir Kolej’ini (şimdiki adıyla Bornova Anadolu Lisesi), 1976’da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi.  1981’de aynı okulda psikiyatri ihtisasını tamamladı. Psiko-drama, Katatimik Görüntü Yaşantısı ve. C. Rogers doğrultusunda gördüğü eğitimlerle uzmanlaştı. “Çocuk Cinsel Eğitimi”, “Yetişkin Cinsel Eğitimi”, “Yarış Atlarımız”, “Kadın Erkek İlişkilerinin Evrimi ve Aldatma” ile çeviri olarak “Katatimik Görüntü Yaşantısı” adlı kitapları olan Dr. Uçar, aktif hekimlik yaşamını sürdürmektedir. Yaptığı televizyon programlarıyla geniş ilgi gören Dr. Uçar, üç yıldız dalgıç ve yelkencidir. Evli, bir oğul babası ve bir torun dedesidir.


Yorumlar (0)
23°
açık
banner202