On binler Turuncu Bayram’da Buluştu

 Seferihisar büyük bir coşku ile Turuncu Bayramı’nı kutladı.

BELEDİYE 18.11.2019, 14:22 25.11.2019, 10:01
On binler Turuncu Bayram’da Buluştu

20. defa organize edilen Mandalina Şenliği’nde  mandalinanın en’leri seçildi ve hemen hemen 15 ton mandalina dağıtıldı.

Dünyanın en güzel mandalinasının üretildiği Seferihisar’da 20 senedir olduğu gibi bu sene de Mandalina Şenliği büyük bir coşku ile kutlandı. Seferihisar Belediyesi’nce organize edilen Mandalina Şenliğine kortej yürüyüşüyle başlandı. Kortejden sonra şenlik kapalı pazaryerinde yapıldı.

Şölene katılımda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Dünyanın en güzel satsuma mandalinasının üretildiği bu topraklarda evi Seferihisar’da olduğunu için büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu ifade etti.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’se, Seferihisar mandalinasının tarih, kültür ve ekonomi demek olduğunu, turuncu bayramının aslında bir direniş olduğunu kendilerini bir arada tutan değer olduğunu dile getirdi.

Mandalina Şenliği çerçevesinde çok ilginç yarışmalar da gerçekleştirildi. Mandalina kralının ve kraliçesinin seçilmiş olduğu yarışmaya 10 genç kızla genç erkek katıldı. Heyecan ile beklenen yarışma neticesinde 8 numarayla yarışan Ayşenur Yıldırım Mandalina Kraliçesi, 5 numarayla yarışan Ahmet Hayrettin Karakuş Mandalina Kralı oldu.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202