Öğrenciler Bugünün Gözüyle Zübeyde Anne’yi Anlatacak

Karşıyaka Belediyesi ve Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği iş birliği ile Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın vefatının 97. yılı hatırasına mektup yarışması başlatıldı.

BELEDİYE 22.11.2019, 11:55
Öğrenciler Bugünün Gözüyle Zübeyde Anne’yi Anlatacak

3. ile 12. sınıf aralığında bulunan öğrencilerin katılabilecekleri ‘Zübeyde Anne’ye Mektubum Var’ isimli geleneksel yarışmaya başvurular 20 Aralık’a kadar sürecek.

Bu sene 4. Defa yapılacak olan ‘Zübeyde Anne’ye Mektubum Var’ isimli yarışma için başvurular alınıyor. 3, 4, 5. sınıf; 6, 7, 8. sınıf ve lise kategorilerinde yapılacak yarışmaya, son başvuru günü 20 Aralık.

Zübeyde Hanım’ın taşımış olduğu büyük anlam ve değerin, bugünün gözü ile satırlara dökecek olan öğrenciler, kendi el yazıları ile kaleme almış oldukları mektuplarla yarışmaya katılabilecekler. Mektuplar, bizzat giderek veya posta yolu ile Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne iletilebilecek.

Ödül töreniyse Zübeyde Hanım’ın vefatının 97. yıl dönümü olan 14 Ocak 2020’de gerçekleştirilecek. Zübeyde Anne’nin Karşıyaka’da bulunan mezarının başında yapılacak olan törende ilk 3’e farklı hediyeler, tüm başvuran öğrencilere de katılım belgeleri sunulacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Karşıyaka’nın kalbinde yatan, en değerli emanetin Zübeyde Annenin vefatının 97. Senesinde çok anlamlı bir yarışmayla onu anacaklarını, tüm Atatürk çocuklarını yarışmaya davet ettiklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)
açık
banner202