Ödemiş’te Kadınlar İçin Önemli Fırsat

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Avrupa Birliği destekli "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yolu ile Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" çerçevesinde ihtiyaç duyulmakta olan eğitimli çocuk bakıcılarının yetiştirilmesi amacı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve Ödemiş Belediyesi işbirliği ile Ödemiş ilçesinde  kurs yapılacak.

BELEDİYE 27.11.2019, 09:59
Ödemiş’te Kadınlar İçin Önemli Fırsat

Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde proje, "Bakıcı Eğitim Teşviki" ve "Çalışan Anne Desteği" bileşenlerinden meydana gelirken İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve Ödemiş Belediyesi tarafından proje için eğitimli çocuk bakıcısı yetiştirilmesi için kurs yapacak.

Çalışmakta olan kadınların çocuk bakımlarına destek sağlama ve kadınlara meslek kazandırılması yönleri ile çok mühim olan proje için İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve Ödemiş Belediyesi işbirliği ile yapılacak kurslara başvurular Ödemiş Belediyesi Çözüm Masası’nda yapılacak.  Ödemiş Belediyesi’nde yapılacak olan kurs çalışmalarının ise 2 Aralık 2019’da başlayacağı belirtildi.

Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yaşayan ve projeye başvurmasına göre ilk 6 bin eğitimli çocuk bakıcısına mali destek sağlamayı içeren "Bakıcı Eğitim Teşvikinden" 0 - 36 ay çocuk bakımı sürecini kapsamakta olan ve 10 Kasım 2019’dan sonra başarı ile tamamlanan, MEB onaylı sertifikalarını belgeleyenler faydalanabilecek.

Yalnızca projenin ilan tarihi olan 10 Kasım 2019’dan sonra sertifika alanlar teşvik alabilecek. Projede sertifikasını gösterenlere 1 seferlik 100 Avro (€); sertifikası ile beraber eğitim masraflarını gösteren belgeyi de gösterenlere ise 1 seferlik 200 Avro (€) ödenecek.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202