Ödemiş’te Cumhuriyet coşkusu açılış törenleriyle yaşanacak

Ödemiş’te Cumhuriyet’in 97. yılı coşkusu açılış törenleriyle yaşanacak. 28 Ekim’de, yeniden düzenlenen Kaymakçı Şehit Hasan Uyar Cumhuriyet Meydanı’nın açılışı yapılacak.

BELEDİYE 27.10.2020, 17:29 ozgur cakar
Ödemiş’te Cumhuriyet coşkusu açılış törenleriyle yaşanacak

Mursallı’da çevre düzenlemesi yapılan Anıt Çeşme’de Üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar anılacak. 29 Ekim’de Zafer Mahallesi’ndeki Ata Park ve Emmioğlu Mahallesi’ndeki Turizm ve Tanıtım Merkezi için açılış töreni düzenlenecek. ÖYKAM’da 5. Ekim Geçidi Karma Resim Sergisi ziyarete açılacak. Bayram akşamında pandemi kurallarına uygun şekilde, bando eşliğinde Fener Alayı düzenlenecek.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nda “En büyük bayram” olarak nitelediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ödemiş’te resmi kutlama programı 28 Ekim Çarşamba günü 13.00’da Hükümet Meydanı’ndaki anıta Ödemiş Kaymakamlığı ve Ödemiş Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlayacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sabahı saat 09.30’da Hükümet Konağı önünde tebrikler kabul edilecek. Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptıktan sonra halk oyunları gösterisi ve şiirlerle buradaki program sona erecek. 10.30’da ilçe protokolü İlkkurşun Anıtı’nı ziyaret edecek.

Cumhuriyet Bayramı hatırası!

Ödemiş Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yılında açılış törenleri, anma programı, sergi açılışı ve bando eşliğinde Fener Alayı yürüyüşü düzenleyecek.

Etkinlikler kapsamında Ödemiş Belediyesi tarafından Salı Pazarı’nda açılacak stantta anı fotoğrafı çekim alanı oluşturulacak. Ay-Yıldızlı Türkiye haritası ve Atatürk portresinin yer alacağı özel fotoğraf çekim alanında Cumhuriyet Bayramı hatıra fotoğrafları çekilerek anında baskı ile Ödemişlilere hediye edilecek. Stant 28 Ekim’den 1 Kasım akşamına kadar açık olacak.

Üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Mursallı’da anılacak

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Ödemiş Belediyesi’nin hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenleyeceği programlar 28 Ekim’de Mursallı ve Kaymakçı’dan başlayacak.

28 Ekim 2020 Çarşamba günü saat 14.00’da Mursallı Mahallesi’nde Üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından yaptırılan anıt çeşmede anma töreni düzenlenecek.

Ulusal Kurtuluş Mücadelesi öncesi "Galip Hoca" ismiyle Ödemiş'e gelerek Kuvayı Milliye'nin örgütlenme faaliyetlerinde yer alan ve işgal sırasında da Mursallı köyünde kalan Celal Bayar'ın Cumhurbaşkanı olduktan sonra Mursallı halkının misafirperverliği anısına yaptırdığı anıt çeşmede Ödemiş Belediyesi’nin çalışmalarıyla yapılan çevre düzenlemesi geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Kaymakçı Şehit Hasan Uyar Cumhuriyet Meydanı yeniden düzenlendi

Kaymakçı Mahallesi’nde Cumhuriyet Bayramı coşkusu bu yıl açılış heyecanıyla birlikte yaşanacak. Kaymakçı’nın kalbinde yer alan ve Ödemiş Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Kaymakçı Şehit Hasan Uyar Cumhuriyet Meydanı, 28 Ekim Çarşamba günü törenle açılacak. Bin 380 metrekarelik alanda yapılan düzenlemelerle birlikte yeni bir çehreye bürünen meydanının açılış töreni 16.00’da başlayacak.

Mursallı ve Kaymakçı’daki programlarda Ödemiş Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi çocuklar için stant açacak. Belediye bandosu müzik dinletisi sunarken halk oyunları gösterisi yapılacak. Çeşitli ikramlar gerçekleştirilecek.

Ödemiş’in yeni soluk alma alanı Ata Park, Cumhuriyet Bayramı’nda açılacak

Ödemiş Belediyesi, Zafer Mahallesi’ne kazandırdığı Ata Park’ın açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılacak. Şehit Şükrü Uzun Sokağı’nda bulunan ve Ödemiş Belediye Meclisi’nde alınan kararla Ata Park adı verilen park, saat 13.00’daki tören ile Ödemişlilerin hizmetine sunulacak. Belediye bandosunun müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi ile başlayacak programda Belediye Başkanı Mehmet Eriş Ödemişlilere seslenecek.

Ödemiş Belediyesi’nin kentte yeni soluk alma alanları oluşturmak ve yeşil alan kapasitesini artırmak adına son 1,5 yılda hayata geçirdiği 11 yeni parktan biri olan Ata Park, 4 bin 900 metrekare alanda oyun, spor, yürüyüş ve dinlenme alanlarından oluşuyor.

Ödemiş Belediyesi’nden Turizm ve Tanıtma Merkezi

Cumhuriyet Bayramı’ndaki açılış maratonu 15.00’da Ordu Caddesi’ndeki Ödemiş Belediyesi Turizm ve Tanıtım Merkezi ile sürecek. Ödemiş Ticaret Odası’nın karşısında bulunan ve geçtiğimiz yıllarda Ödemiş Belediyesince restorasyonuna başlanan eski incir mağazası, Turizm ve Tanıtım Merkezi ile İpekböcekçiliği Tanıtım Ofisine ev sahipliği yapacak.

Ödemiş Belediyesi Turizm ve Tanıtım Merkezi ile kente gelen konuklar için danışma noktası oluşturulurken kente dair tanıtım dokümanları da sunulacak. Kentin belleğinde önemli bir yere sahip olan ipekböcekçiliğini canlandırmak üzere çalışmalarını sürdüren Ödemiş Belediyesi, bu tarihi yapıda ipekböcekçiliğinin de tanıtımını gerçekleştirecek.

5. Ekim Geçidi Karma Resim Sergisi ÖYKAM’da

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde 5. Ekim Geçidi Karma Resim Sergisi, saat 16.00’da Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde (ÖYKAM) kapılarını açacak. Küratörlüğünü Özlem Tok’un yaptığı resim sergisinde 16 ressamın eserleri yer alacak. Sergi 8 Kasım’a kadar devam edecek.

Pandemi tedbirlerine uygun Fener Alayı

Bayram coşkusu 20.00’da Park Kafe önünden başlayıp Enstitü Caddesi-Saraçoğlu Caddesi-Sağlık Caddesi istikametini takip ederek Salı Pazarı’nda son bulacak Fener Alayı ile sürecek. Ödemiş Belediye Bandosu’nun çalacağı coşkulu marşlarla pandemi kurallarına uygun biçimde gerçekleştirilecek yürüyüş sonrası Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapacak.

Başkan Eriş: “En büyük bayram kutlu olsun”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük bayram’ olarak nitelendirdiği Cumhuriyet Bayramımızın 97. yılı kutlu olsun. Geçtiğimiz yıl bayramımızı 2003 kişilik dev zeybek gösterisi ile kutlamıştık. İlkkurşun direnişi ile Kuvayı Milliye’nin temellerini atan kentimiz Ödemiş’in adını tarihe bir kez daha altın harflerle yazdıran bu eşsiz gösterinin heyecanı ve gururu halen yüreklerimizde. Ama bu yıl pandemi koşullarındayız. Hepimizin çok dikkat etmesi gereken bir süreçten geçiyoruz. Tüm bu zorlu koşullara rağmen Cumhuriyetimizin 97. yıl coşkusunu yaşayacağız.

Yöremizde ‘Galip Hoca’ takma adıyla Kuvayı Milliye’nin örgütlenmesi için çalışan Üçüncü Cumhurbaşkanımız Celal Bayar’ın anısını yarınlara taşıma adına anıt çeşmemizin bakımını yapıp çevresini düzenledik. 28 Ekim’de Mursallı’da Üçüncü Cumhurbaşkanımız Celal Bayar’ı anacağız. Mahalleye dönüşen beldelerimizde simge meydanlar oluşturma hedefimizin bir parçası olarak Kaymakçı’daki Şehit Hasan Uyar Cumhuriyet Meydanımızı tamamen yeniledik.

29 Ekim’de de resmi kutlama törenlerimizin ardından açılış törenleriyle bayram sevincini yaşayacağız. Modern ve yaşanılabilir Ödemiş için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında son 1,5 yılda kentimize kazandırdığımız 11. park olan Ata Park’ı Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete sunacağız.

Kent ekonomimizin tarım ve hayvancılıkla olduğu kadar turizmle de kalkınması önceliklerimiz arasında. Kentimize gelen konukları bilgilendirecek ve rehberlik edecek bir merkeze ihtiyacımız vardı. Restorasyonuna önceki dönem başlanan Ordu Caddesi’ndeki tarihi incir mağazası bundan sonra Ödemiş turizmine hizmet edecek. Ayrıca yöremizde yeniden canlanması için büyük çaba sarf ettiğimiz ipekböcekçiliğimizi de bir tanıtım ofisi ile bu tarihi yapıda yaşatacağız ve tanıtacağız.

5.’si düzenlenen Ekim Geçidi Resim Sergimizi de bu yıl ÖYKAM’da açıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından sanatçılarımızı buluşturan bu güzel sergi de Cumhuriyet Bayramı coşkumuza ayrı bir heyecan katacak. Bayram akşamında belediye bandomuz eşliğinde pandemi koşullarına uygun Fener Alayı yürüyüşümüzle ve Salı Pazarı’ndaki standımızla bayram sevincini hep beraber yaşayacağız. Tüm programlarımızda elbette pandemi tedbirlerimiz ön planda olacaktır” dedi.

Yorumlar (0)
açık
banner202