Ödemiş’te camilerde temizlik çalışması

Ödemiş’te 29 Mayıs Cuma günü yeniden ibadete açılacak olan camilerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi tarafından dezenfeksiyon ve hijyen çalışmaları gerçekleştiriliyor.

BELEDİYE 28.05.2020, 11:17
Ödemiş’te camilerde temizlik çalışması

Koronavirüs ile mücadele tedbirleri çerçevesinde 16 Mart’tan bu yana toplu olarak ibadete kapalı olan camiler, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda 29 Mayıs Cuma günü Cuma namazı ile birlikte ibadete açılacak. Ödemiş’teki 61 camide Cuma namazı, cami avlularında kılınacak.

Kent genelinde temizlik ve hijyen çalışmalarına aralıksız devam eden Ödemiş Belediyesi, cami avlularını Cuma gününe hazır hale getiriyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde ve kırsal mahallelerde cami avlularını özel ürünlerle yıkıyor.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri de kentteki camilerde kapı, halı, kolon, gibi temasın olabileceği yerleri dezenfekte ediyor. Camilerdeki hijyen ve dezenfeksiyon çalışmaları periyodik olarak sürdürülecek.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre 29 Mayıs günü itibariyle, cami ve mescitlerde cemaatle birlikte öğle, ikindi ve cuma namazları kılınabilecek. Cuma namazları avluda, öğle ve ikindi namazları sosyal mesafeyi korumak koşuluyla cami içerisinde cemaatle kılınabilecek.

Yorumlar (0)
açık
banner202