Ödemiş'te Hayal Gerçek Oluyor

Ödemiş'teki Kemer ve çevresindeki mahalleler direkt Bozdağ-Salihli karayoluna bağlanacak.

BELEDİYE 05.10.2019, 13:27
Ödemiş'te Hayal Gerçek Oluyor

Ceviz ve kestane gibi ürünlerin üretim merkezi kabul edilen Bozdağ'ın eteklerindeki bölgede üreticiler Salihli karayoluna ulaşabilmek için Birgi'den 24 kilometre yol giderken bu yol yeni güzargah ile 5 kilometreye inecek.
Ödemiş Belediyesi, kestane hasatının yavaş yavaş başladığı dağlık kesimlerinde üreticilerin hayatını kolaylaştırmak adına bir çalışmayı hayata geçiriyor. Bu zamana kadar ürün alımında yol sebebi ile pek çok sıkıntı yaşanan bölgede bu sayede Venüsbet sorunlar çözülecek.


Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Birgi, Hacı Hasan, Kemer Mahallelerinin muhtarları ve belediye teknik ekibiyle beraber bölgede incelemeler yaptı. Eriş, yeni yapılacak güzergahın yanı sıra Bozdağ eteklerindeki 1470 rakımlı bölgeden bahçelere ulaşım sağlayan yollar ile alakalı talepleri de üreticilerden dinledi.


Yüz Yıllık Mesele Çözülüyor


Kırsal bölgelerde yapacakları ulaşım ağları ile hayatı kolaylaştırmayı ve ürünlerin değerlerinin korunmasını sürdüreceklerini söyleyen Başkan Eriş, "Dağlık alanlarda oldukça zahmetli olan kestane hasadı için hazırlıklar başladı. Neredeyse yüz yıldır gündemde olan bir çalışmayı nihayet başlatıyoruz. Artık Hacıhasan, Kemer ve Yılanlı bölgelerindeki üreticiler Birgi'den Salihli'ye ulaşmak yerine Tozlu ve Başalan mevkilerinde açacağımız bu yeni güzargah ile karayoluna bağlanacaklar. Vatandaşlarımız 24 kilometre ile gidilen mesafeyi 5 kilometre ile gidecek. Bu kısalma, hem yakıttan ve zamandan tasarruf ettirecek. Ekiplerimiz tüm zorlu koşullara karşı çalışmalarını sürdürüyor. Ceviz ve kestanenin en güzellerinin yetiştirildiği bölgemiz için yapılacak yeni yolun şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" dedi.
 

Yorumlar (0)
10°
açık
banner202