Ödemiş İTÜ Öğrencilerinin İncelemesinde

Ödemiş Belediyesi’nin desteği ile İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğrencileri bölgeyi ziyaret ederek çalışmalar yapıyor.

BELEDİYE 28.09.2019, 13:00 28.09.2019, 15:06
Ödemiş İTÜ Öğrencilerinin İncelemesinde

5 günlük çalışma süresince Ödemiş’in fizibiletisini çıkarıp yaklaşık 30 yıl sonraki portresini çizecek olan 80 İTÜ’lü öğrenci, kenti incelemeye devam ediyor. İmar ve Şehircilik Müdürü Nermin Pervan’ın bilgilerine başvuran gençler gerekli bilgileri alarak yönlendirmeler doğrultusunda incelemelerini hızla sürdürüyor.

Ödemiş Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen eğitim araştırması bünyesinde Belediye Meclis Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Yüzer şunları söyledi: ‘’5. Çerez Politikası Yarıyıldaki projemiz kapsamında araştırma için seçilmiş olan Ödemiş hakkında ekonomik, sosyal ve kültürel incelemelerde bulunup analizler yapıyoruz ve bu yaklaşık 5 gün sürecek. Alana belli plan dahilinde dağılan öğrenciler doğal çevreyi ve dokuyu analiz ederek şablon çıkarıyorlar. Çalışma sonucunda elde edilen veriler doğrultusunda ise Ödemiş’in 30 yıl sonraki planlamasını ve ve alt-üst ölçekli kent planlarını hazırlayacağız.’’

Araştırma için kendilerine her türlü desteği veren Ödemiş Belediyesi’ne ve halkına teşekkürlerini ileten Yüzer, ‘’ Öncelikle Belediye Başkanı Sayın Mehmet Eriş olmak üzere tüm çalışanlara misafirperverlikleri ve ilgileri için teşekkür ederiz. Yaptığımız anketler konusunda bize yardımcı olan halkımıza da ayrıca teşekkür ederim. Bu anketler sonucu elde edilen veriler çok büyük önem arz ediyor. Ödemiş’i tercih ederek doğru bir karar verdiğimiz kanısındayım.’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
15°
açık
banner202