Ödemiş Belediyesi’ne Bir Ödül Daha

Ödemiş Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda proje ödülünü aldı.

BELEDİYE 09.11.2019, 09:15
Ödemiş Belediyesi’ne Bir Ödül Daha

ÇEKÜL Vakfı ortaklığı ve Tarihi Kentler Birliği’nin (TKB) desteğiyle Antalya ilinde 27.’si yapılan YAPEX Yapı, İnşaat ve Restorasyon Fuarı'ndaki standında tarihi Birgi’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini sergilemiş olan Ödemiş Belediyesi, bu organizasyondan da ödül ile döndü.

TKB 2018 yılı Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Ödemiş Belediyesi proje kategorisinde ödül aldı. Ödemiş Belediyesi’ne ödül getirmiş olan proje Tarihi Katırcı Hanı ve Çevresi için hazırlanmış olan restorasyon projesiydi.

Törende konuşan  Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ilçedeki tarihi dokuya sahip çıkmak ve korumak için bundan sonra yapacakları çalışmalarda bu ödülün kendilerine güç verdiğini, Tarihi Katırcı Hanı ve Çevresi Restorasyon Projesi’nin Mahmut Badem başkanın döneminde hazırlandığını, bu bakımdan da uzun soluklu bu önemli projenin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik ettiklerini, bundan sonra da ilçenin tarihi dokusu ile ön planda olması için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202