Muhtarlar anlattı, Başkan Koştu dinledi

Bergama'nın 137 mahalle muhtarı Bergama Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

BELEDİYE 27.07.2020, 14:58 Ecem Atabay
Muhtarlar anlattı, Başkan Koştu dinledi

Bergama Kültür Merkezi'nde (BerKM) sosyal mesafe ve maske kuralına uygun olarak düzenlenen toplantı Bergama İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve Belediye Başkanı Hakan Koştu başkanlığında düzenlendi. Toplantıda belediye ve resmi kurumların müdür ve daire amirleri hazır bulundu. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle uzun süredir bir araya gelemeyen muhtarlar, mahallelerine ait sorunlarını ve beklentilerini dile getirdiler.

18'i merkez, 5'i beldeden dönüşen büyük ölçekli ve 114'ü kırsalda olmak üzere toplam 137 mahallesi ile geniş bir coğrafi alana sahip Bergama'da, belediye imkânları ölçüsünde her mahalleye hizmet götürülmeye önem verildiğine dikkat çeken Başkan Koştu, pandemi normalleşme sürecinde tedbirleri elden bırakmadan çalışmalarda kademeli artış yapılacağını söyledi.

MUHTARLARDAN DOĞALGAZ PROJESİ VE PANDEMİ ÇALIŞMALARI İÇİN TEŞEKKÜR

Toplantıda sorun ve önerilerini dile getirip, vatandaşların şikayetlerini aktaran muhtarlar, belediyenin yapmış olduğu ve yapacağı yeni çalışmaları Başkan Koştu'dan dinledi. Doğalgaz çalışmaları başlayan mahalle muhtarları toplantıda Bergama'ya çok geç gelen doğalgaz çalışmaları için Başkan Koştu'ya teşekkür ettiler. Muhtarlar, pandemi döneminde ilaçlama ve diğer çalışmaların belediye, kaymakamlık ve tüm resmi kurumlar tarafından düzenli olarak yerine getirildiği için teşekkürlerini ilettiler.

BAŞKAN KOŞTU; "ÜLKEMİZLE GURUR DUYUYORUM"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, Pandemi nedeniyle uzun süredir bir araya gelinemediğini ifade etti. Bu sürecin tüm dünya ülkelerinin idari yapılarını yıpratığı gibi ekonomik anlamda da yara açtığına işaret eden Başkan Koştu, "Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz bu süreci tüm kurumlarımızla iyi bir şekilde yönetti. Belediye olarak bizde kaymakamlığımız ile ortaklaşa hep teyakkuzda olduk. STK'larımız ile birlikte gece gündüz vatandaşlarımızın yardımına koştuk, koşmaya devam ediyoruz. Ülkemizle gurur duyorum. Normalleşme sürecinde de izinler açılır açılmaz dogalgaz çalışmalarına başladık. TOKİ sosyal konutlarımızın ihalesi yapıldı ve süratle inşaat çalışmalarımız başladı. Mali yapımızı düzeltmek için önemli adımlar attık. Önümüzdeki süreçte mali yapımızda ciddi düzelme olacak. Bununla birlikte tüm mahallelerimizde yatırımlara devam edeceğiz. Daha önce sizlerden öncelik sırasına göre ihtiyaçlarınızı almıştık. Bir çok mahellemizde bu ihtiyaçlara yönelik başlattığımız çalışmalara devam ediyoruz" dedi.

KAYMAKAM KAŞIKÇI; "DÜĞÜN VE NİŞAN ORGANİZASYONLARINA DİKKAT EDELİM"

Daha sonra İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı bir konuşma yaptı. Pandemi sürecinden ülkemizin anlının akıyla çıktığına dikkat çeken Kaymakam Kaşıkçı, "Normalleşme dönemin en büyük sıkıntısı düğünler ve nişanlar. Bu organizasyonların hafife alınacak durumu yok. Düğün nişanlarda kimin nereden geldiğini bilmiyoruz. Düğünden sonra hastalıklar başlayınca ne olduğunu görüyoruz. Muhtarlarımızdan beklentimiz düğün ve nişanlarda vatandaşlarımızı uyarmaları. Hayatın doğal akışı içerisinde tabiki düğün nişan yapacağız. Ama bu organizasyonlara en asgari şekilde katılım olmasına dikkat edelim. Yarın keşke demeden önlemlerimizi şimdiden alalım"dedi.

Yorumlar (0)
19°
parçalı bulutlu
banner202