Mordoğan’da “Masal”lar gerçek oldu…

Seçim döneminde verdiği sözleri tek tek yerine getiren; özellikle kadın, çocuk ve gençlere yönelik projelere öncelik veren Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilk Masal Evi’ni Mordoğan’da hizmete açtı.

BELEDİYE 15.03.2020, 09:17
Mordoğan’da “Masal”lar gerçek oldu…

Karaburun Belediyesi, ilçedeki çocukların sosyal gelişimleri için uygun koşulları sağlamak, annelerininise ekonomik hayata katılımını sağlayacak mesleki eğitimler vermek amacıyla kurduğu ilk Masal Evi’ni Mordoğan’da hizmete açtı.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, belediye bürokratları, Karaburunlu yurttaşlar ve Aşkla İzmir Gençlik Gönüllüleri katıldı.

 KADINVE ÇOCUKLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Törende bir konuşma yapan Başkan Erdoğan, açılış sevincini Karaburunlu kadınların çok farklı yaşadıklarını belirterek, Karaburun’un anneleri, Karaburun’un çocukları İzmir’deki annelerden ve çocuklardan biraz daha dezavantajlı. Bizim annelerimizin, çocuklarını güvenli ellere emanet ederek sosyalleşecekleri bir yerleri yoktu, hiç olmadı… Benim annem de bu sorunu yaşadı, ben de bir anne olarak aynı sorunu yaşadım. Artık başka anneler yaşamasın diye yola çıktık ve başardık.25 çocuk kapasiteli Masal Evi’nde, ihtiyaç ve talepler doğrultusunda çocuklarımıza ve ailelere yönelik sanatsal atölye çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetler, eğitmen-psikolog-ebeveyn destekli çalışmaların ve seminerler de düzenlenecek. Seçim dönemimizden beri söylediğimiz gibi kadınlarımıza ve çocuklarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Şimdi sıra Karaburun ilçe merkezimizde açacağımız ikinci Masal Evi’nde.”dedi.

Karaburun Belediyesi bünyesindeki ilk Masal Evi’nde çocuklar eğitim alırken, annelerin de mesleki kurslarla ekonomik hayata katılmasını sağlanacak. 3-6 yaş arasındaki çocuklara yönelikkavram çalışmaları, beden koordinasyon etkinlikleri, dil gelişimi etkinlikleri, resim, el sanatları, müzik, mutfak ve doğa atölyelerigerçekleştirilecek. Annelereyönelik mesleki beceri kazandırma amacıyla ilk aşamada Pastacılık, Aşçılık ve Seramik eğitimleri verilecek.

İzmir’in her ilçesine, özellikle dezavantajlı yurttaşların yaşadıkları mahallerde Masal Evleri açmaya devam edeceklerini ileten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, “Kadınlarımızın ürettiği ne varsa onların pazarlanmasını da mümkün kılacağız. Ürettiklerini ellerinde kalmayacak” şeklinde konuştu.

 GENÇLER DE ÖNCELİKLİ

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mordoğan Masal Evi’nin açılışından sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı Mordoğan Spor Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Soyer, Mordoğan Spor ve Karaburun Spor kulüplerinin futbolcularıyla maç başlangıç vuruşunu yaptı.  Gençler, belediye başkanlarına forma hediye etti.

Yorumlar (0)
24°
parçalı bulutlu
banner202