Mevlana Tesisi Artık Sanat Üretecek

Şehrin en yüksek yerinden İzmir ilini kucaklayan Mevlana Tesisi için Buca Belediyesi harekete geçti.

BELEDİYE 19.11.2019, 11:40
Mevlana Tesisi Artık Sanat Üretecek

Üç müdürlük ile beraber başlatılan çalışma ile belediye,  pek çok onarılmasına rağmen Vandalizm’e kurban giden tesisi A’dan Z’ye yenileyip vatandaşların kullanımına açacak. 2 kısımdan meydana gelen tesis, kafeterya ve semt evi olarak da hizmette bulunacak.

Buca Belediyesi’nce 2003 senesinde ilçenin en yüksek yeri Tıngırtepe’de hayata geçirilmiş olan ve Vandalizm kurbanı olan Mevlana Tesisi için harekete geçildi. Belediye, önceki zamanlarda olduğu gibi tesisi tekrardan Buca halkının kullanımına açacak.

Tesisin kullanıma başlamasına kadar geçecek bakım sürecinde güvenlik ekipleri görev aldı.

Onarım çalışmalarından başka tesisin tekrardan işletilip Buca halkının kullanımı için çalışmaları baştan belediye, sosyal tesisin bulunduğu alanı Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü işletip vatandaşların güzel anlar geçirmesini sağlayacak. Önceki zamanlarda derneklere tahsis edilmiş olan Mevlana heykelinin altındaki camekânlı alansa semt evi olarak hizmet edecek.

Çalışmalar ile alakalı açıklamada bulunan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Mevlana tesislerinin yalnızca Buca için değil İzmir’in de en güzel yerler arasında olduğunu ama Buca’nın pek çok yerinde maruz kaldıkları Vandalizm kurbanı olan kronik yerlerden bir tanesi olduğunu, pek çok kez onarmalarına rağmen her defasında zarar görmeye devam ettiğini, bu alanı Vandalizm’e inat burayı yaşatacaklarını, tesisin onarılmasının ardından tekrardan vatandaşlara kazandırmak için güzel bir çalışma yaptıklarını, çalışmalardan sonra tesisin yalnızca Buca halkının çaylarını yudumladığı bir yer olmayıp sanat üreten bir tesis olacağını dile getirdi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202