Meslek Fabrikası halleri gerçekleştiriyor

İzmirlilerin mesleki ve sosyal hayat kalitelerinin artırılması amacıyla açılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’ndaki ücretsiz meslek edindirme kurslarının ünü il sınırlarını aştı. Profesyonel Çiçek Tasarımı kursuna şehir dışından kursiyerler de katılarak sertifikalarını aldı.

BELEDİYE 09.01.2020, 14:33
Meslek Fabrikası halleri gerçekleştiriyor

Meslek Fabrikası’ndaki ücretsiz Profesyonel Çiçek Tasarımı kursuna Denizlili kuzenler Mahmut Sami Niyaz ve İbrahim Niyaz da katıldı. İzmir’de bir otelde kalarak beş haftalık eğitimi tamamlayan Niyaz kuzenler Denizli’ye döndüklerinde çiçekçi dükkanı açmayı planlıyor.
Çiçekçilik huzurdur
Mahmut Sami Niyaz  “Eğitmenlerimiz bize çiçekçilikle ilgili her şeyi öğretti. Hatta çiçekçileri gezdirerek nereden alışveriş yapabileceğimizi bile gösterdiler” diyerek çiçekçilikle ilgili kurs ararken karşılarına İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın çıktığı ve şu anda bu oluşuma minnet duyduğunu vurduladı. İbrahim Niyaz,“İnşaat sektöründe çalıştık ama çiçekçiliğin bize huzur vereceğini ve başarılı olacağımızı düşündük” sözleriyle çiçeğin insanın hayatını güzelleştirdiğini belirtti.
Üniversiteli işsizlere de çare
Meslek Fabrikası üniversiteli işsizlere de çare oluyor. Biri pastacılık diğeri çiçekçilik olmak üzere iki kursu tamamladığını söyleyen Ülkü Deniz iki üniversite bitirmesine rağmen iş bulamadığını dile getirerek şöyle dedi: “Hem pastacılık hem de çiçekçilik üzerine organizasyon şirketi kurdum. Evde pasta yapıp yiyeceğime Büyükşehir Belediyesi sayesinde çalışan, üreten bir Türk kadını oldum.” dedi.
Beş hafta süren Profesyonel Çiçek Tasarımı kursu ; çiçek bakımı, çiçeklerin mitolojik hikayeleri, gelin buketi yapımı, çiçekli gelinlik tasarımı, aranjman hazırlama, masa, mekan ve giriş süslemeleri gibi pek çok konuda eğitim veriyor. Profesyonel Çiçek Tasarımı kursunu iki yılda 150’nin üzerinde kişi başarıyla windows 10 pro satin al tamamladı. Yoğun talep nedeniyle kursiyerler mülakatla seçiliyor ve hobi amacıyla kursa katılmak isteyenler değil sektörde çalışmak isteyenler tercih ediliyor.
 

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202