Menemen’in Yeni Projeleri Tanıtıldı

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Bedri Serter Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un konuğu olarak Menemen’deydi. Menemen Belediyesi’nin en yeni projelerini gezen ve bilgiler alan Serter, Menemenli üreticilerle ve vatandaşlarla da bir araya geldi.

BELEDİYE 24.09.2020, 17:01 Ecem Atabay
Menemen’in Yeni Projeleri Tanıtıldı

Menemen Belediyesi tarafından yeni projelerini tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Milletvekili Bedri Serter’in yanı sıra CHP İzmir 2. Bölge Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, CHP İzmir 2. Bölge Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir, CHP İzmir Tarım Politikaları ve Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Erol Mutlu, CHP İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Isfahan Naki, CHP İzmir Sivil Toplum Kuruluşları ve Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz, CHP İzmir Emek Büroları ve Sendikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Cambaz, CHP Tarım İl Komisyon Başkanı Hatice Zeybek, Menemen Belediye Tarım Müdürü Üzeyir Karaca, Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl, Menemen S.S. 107 No’lu Menemen Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Sarı, Menemen Esnaflar Odası Başkanı Ziya Demir, S.S. Menemen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabri Kurt, Atatürkçü Düşünce Derneği Menemen Şube Başkanı Elif Orhan, Menemen Muhtarlar Derneği Başkanı Nevzat Güven, Menemen Çaltı Köyü Yörükler Derneği Başkanı Kemal Kuşçu, Menemen S.S. Tuzçullu ve Çevre Sahil Köyleri Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Angıç ve muhtarlar katıldı.

Menemen’deki programlarına CHP Menemen İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek başlayan Bedri Serter ve beraberindekiler, burada CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve ilçe örgütü tarafından ağırlandı. Çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi alan Serter daha sonra ise Menemen Belediyesi tarafından yaptırılan Seyrek’teki Özgür Hayvan Barınağı’nı ziyaret etti.

Özgür Hayvan Barınağı ziyaret edildi

Özgür Hayvan Barınağı’nda Başkan Yardımcısı Bayram Görer tarafından karşılanan ve barınak hakkında bilgiler alan ziyaretçiler daha sonra tesisi gezdiler. Seyrek’te yapımı devam eden Özgür Hayvan Barınağı, 7 bin metrekare alanda hizmet verecek. 300 metrekare klinik alanı, 780 metrekare kapalı kafesi, 2 bin 400 metrekare alanda 23 adet padoku, 110 metrekare kedi kafesi, 65 metrekare karantina alanı ve sokak hayvanların özgürce dolaşabilecekleri 3 bin metrekare yeşil alan ile sokak hayvanlarına hizmet verecek olan barınakta, uzman veteriner hekimler görev alacak ve hayvanların sağlıkları ile ilgili problemleri çözülecek, kısırlaştırma işlemleri ve sahiplendirmeler yapılacak.

Üretici Köylü Pazarı incelendi

Özgür Hayvan Barınağı’ndan sonra Üretici Köylü Pazarı’na geçen Bedri Serter ve diğer ziyaretçiler burada Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’dan pazar ile ilgili bilgileri aldılar. Yerelden kalkınmayı desteklemek, köylerin refahı ve köylünün üretimine destek olmak amacıyla bugüne kadar birçok proje üreten Menemen Belediyesi’nin en yeni projesi olan Üretici Köylü Pazarı haftanın her günü yaz kış açık olacak. Menemenli üreticilerin yetiştirdikleri yerel ürünleri ve doğal gıdaları Menemen ve İzmir’in dört bir yanından gelen ziyaretçilerle buluşturacakları bu pazarda üreticilerden hiçbir ücret talep edilemeyecek.

Pazarın yapım süreci ve yapılış amacı hakkında detaylı bilgiler alan ekip daha sonra bir süre dinlenerek burada bulunan Menemenlilerle sohbet ettiler.

“Suyumuza sahip çıkmalıyız”

CHP Menemen İlçe Başkanlığı tarafından Emiralem Regülatör’de düzenlenen basın açıklamasına da katılan Milletvekili Bedri Serter ve Başkan Aksoy, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan’ın yaptığı basın açıklamasının ardından yaptıkları konuşmalarda suyumuza sahip çıkmamız gerektiğini, Türkiye tarımının gelişmesi için acil planlar geliştirilmesi gerektiğini belirttiler. Programa katılan muhtarlar ve üretici köylüleri de dinleyen Serter ve Aksoy, sorunları çözmek yönünde her türlü çabayı göstereceklerini söylediler.

Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi’nde kısa bir mola

Yoğun geçen programın ardından Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi’ne gelen Bedri Serter, Başkan Serdar Aksoy ve beraberindekiler burada kısa bir süre dinlendiler. Engelsiz Yaşam Merkezi içinde yer alan Çilek Kafe’de oturan ve buranın meşhur çilekli magnoliasını tadan ziyaretçiler, daha sonra merkezi gezerek Başkan Aksoy’dan bilgiler aldılar.

Menemen Belediyesi tarafından, her türlü eşitsizliğin sona erdiği, engelli vatandaşlar için hayatın daha kolay olduğu bir yaşam alanı kurma hedefiyle hayata geçirilen Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi 8 Ekim tarihinde açılarak faaliyetlerine başladı. Menemen’de yaşayan engelli bireylerin eğitimlerine ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen merkez, “Farklılıklar hayata renk katar” sloganını kullanıyor. 6 bin metrekare alan üzerine kurulmuş bir kampüs olarak hizmet veren Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi, içinde çocukların eğitim alabilecekleri sanat ve spor merkezleri, aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri parklar, oyun alanları, engelli bireylerin çalışabileceği Engelsiz Çilek Kafe, engelli anneleri başta olmak üzere bütün kadınların katılabileceği mutfak atölyeleri düzenlenecek olan Mor Mutfak gibi bölümlerden oluşuyor.

Tepe Sosyal Tesisleri’nde keyifli bir akşam

Akşam Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekte buluşan ziyaretçiler, barkovizyondan Menemen Belediyesi’nin 18 ayda yaptığı ve önümüzdeki günlerde yapımına başlayacağı bütün projelerin yer aldığı bir filmi izlediler.

Keyifli bir ortamda geçen yemekte konuşan Başkan Aksoy, “Belediyeler ve ilçe örgütleri olarak hep birlikte çalışmalıyız. Projeler üretmeli ve vatandaşlarımızın her birine dokunmalıyız. Kazanamadığımız ilçelerde illerde bir sonraki seçimde nasıl daha fazla oy alabiliriz bunları incelemeliyiz. 2023 seçimleri bizim için hayati önem taşıyor. Yerel yönetimler olarak bizlerin yaptığı çalışmaların iktidarın yolunu açacağının farkındayız ve bunun bilinciyle hareket ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
açık
banner202