Menemen’de Koronavirüs’e geçit yok

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında bir süredir ibadete kapalı olan camilerin yeniden ibadete açılması üzerine Menemen Belediyesi, Menemenlilerin sağlığı ve güvenliği için camilerde seccade dağıtımı yaptı.

BELEDİYE 29.05.2020, 15:08
Menemen’de Koronavirüs’e geçit yok

Normalleşme kararları çerçevesinde 29 Mayıs Cuma günü camilerin yeniden ibadete açılması kararından sonra Menemen’de bulunan camilerde seccade, maske ve dezenfektan dağıtan Menemen Belediyesi, vatandaşların sağlıklı bir şekilde ibadetlerini yapmalarını sağladı.

Camilerin ibadete açılma kararından sonra Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un talimatıyla temizlik ve dezenfekte faaliyetlerini hızlandıran Menemen Belediyesi ekipleri, ibadete açılan her bir camiyi dezenfekte ederek cemaatin kullanımına hazır hale getirmişti. Bugün de uzun zaman sonra ilk kılınan Cuma namazı öncesinde 51 camide seccade, maske ve dezenfektan dağıtımının yanı sıra ibadet için gelen vatandaşların ateş ölçümleri yapıldı. Camiler dışında Menemen’de bulunan 3 pazar yerinde de seccade dağıtımı gerçekleştiren Menemen Belediyesi ekipleri, vatandaşları Koronavirüs’e karşı dikkatli olmaları ve rehavete kapılmamaları konusunda uyardı.

“Gönül rahatlığıyla ibadetlerini yapabilirler”

Koronavirüs salgını ile mücadele için yoğun bir mesai harcadıklarına söyleyen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Koronavirüs salgınına karşı sürdürdüğümüz mücadelemiz ilk günden itibaren aralıksız devam ediyor. Bugün itibariyle ibadete açılan camilerimizde vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ibadetlerini gerçekleştirmeleri için gerekli bütün önlemleri aldık. Vatandaşlarımız camilere giderek kendilerine hediye ettiğimiz seccadeler üzerinde, maskelerini takarak, sosyal mesafe kuralına uyarak ibadetlerini gerçekleştirdiler. Camilerimizdeki seccade ve maske dağıtımlarımız, dezenfekte çalışmalarımız ve ateş ölçümlerimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek. Koronavirüs konusunda asla rehavete kapılmıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
12°
parçalı bulutlu
banner202