Menemen’de Kadınlar Güçleniyor

Kadın Emeği ve Kooperatifleşme Çalıştayı Kubilay Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

BELEDİYE 06.11.2019, 14:04 06.11.2019, 14:06
Menemen’de Kadınlar Güçleniyor

Menemen Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Menemen ilçesinde çalışmalarını sürdüren kadın örgütleri, sendika temsilcilikleri ve dernekler ile buluşarak Kadın Emeği ve Kooperatifleşme Çalıştayı 5 Kasım Salı günü Kubilay Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un eşinin de katılımları ile yapılan çalıştaya Menemen’in farklı mahallelerinden, iş kollarından ve meslek örgütlerinden kadınlar katıldı.

Açılış konuşmasında Dilek Yücel Aksoy, kadın emeğini kadın dayanışmasıyla beraber güçlendirmeyi önemsediklerini, kadının ekonomik güce sahip olması demenin kimliğinin var olması demek olduğunu, Menemen ilçesinde kadınların evin dışında olduklarını ve ürettiklerini ama bunun devamında ne yapmaları gerektiği ile alakalı onları güçlendirmenin gerektiğini, kendilerinin Menemen Belediyesi olarak kadınların üretmesini ve sosyal yaşama dahil olmasını istediklerini bu sebeple de kadınlar için üretim atölyeleri ve çocukları için oyun odalarının açıldığını belirtti.

Sunumlardan sonra çalıştay katılımcısı kadınlar, Ücretli Emek, Ev İçi Emek ve Krizin Kadınlar Üstündeki Yansımaları isimlerinde yapılan atölyelerde buluşarak tartışmalar yürüttü.

Kadın Emeği ve Kooperatifleşme Çalıştayı atölye neticelerinin paylaşımı ve müzik dinletisinden sonra tamamlandı.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202