Menemen'in Geleneksel Türkelli Deve Güreşleri başlıyor 

Menemen Belediyesi tarafından  geleneksel olarak yapılan ve 8'ncisi düzenlenecek olan Menemen Belediyesi 8. Geleneksel Türkelli Deve Güreşleri gün saymaya başladı.

BELEDİYE 10.01.2020, 15:00
Menemen'in Geleneksel Türkelli Deve Güreşleri başlıyor 

Menemen Belediyesi tarafından  geleneksel olarak yapılan ve 8'ncisi düzenlenecek olan Menemen Belediyesi 8. Geleneksel Türkelli Deve Güreşleri gün saymaya başladı. Her yıl muhteşem görüntülere sahne olan Menemen Türkelli Deve Güreşleri bu yıl 12 Ocak 2020 Pazar günü gerçekleşecek. Menemen Belediyesi’nin katkılarıyla Türkelli Arena’da gerçekleşecek olan güreşlere Ege, Akdeniz ve Marmara’nın ünlü develeri katılacak. Güreşlerden önce müzik eşliğinde kortejde yürüyen develer renkli görüntüler sergilerken halk alkışlar eşliğinde develeri izledi.

"Tüm halkımızı bekliyoruz"

Ege Bölgesi’nin en eski geleneklerinden  olan Deve Güreşi’nin bu yıl da Menemen’de yapılacak olmasının gururunu yaşayan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Bu yıl 8.sini düzenlediğimiz Geleneksel Türkelli Deve Güreşlerimiz’de bölgemizin en güçlü develeri yarışacak. Bölgemizin en iddialı güreşlerine sahne olacak bu organizasyonumuza tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.
 Pazar günü saat 10.00’da başlayacak, girişlerin ücretsiz olacağı etkinlikte 220 kişilik halk oyunları ekibi de özel bir gösteriyle yer alacak.   
 

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202