Menemen Engelsiz Yaşam Kampüsüne Kavuştu

Herkesin bir engelli adayı olduğunu ifade eden Menemen Belediye Başkanı Aksoy Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hizmete açtı.

BELEDİYE 09.10.2019, 13:17 09.10.2019, 13:49
Menemen Engelsiz Yaşam Kampüsüne Kavuştu

Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Çilek Kafe törenle hizmete alındı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer ile diğer ilçe belediye başkanlarının eşleri de katıldı.

Engelli vatandaşların hayat kalitesini arttırmak, sosyal hayata katılımlarını sağlamak ve iş olanakları oluşturmak için çalışmalar sürdüren, çalıştaylar yapan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy,  Emiralem’de bulunan ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışını yaptı.

Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi tarafından ‘Sessiz Korosu’nun yapmış olduğu gösterisi ile başlamış olan açılış, konuşmaların ardından Kırmızı Bayrak töreniyle sürdü.

Merkezin açılış konuşmasında Başkan Serdar Aksoy, 31 Mart tarihinde başlamış oldukları yolculuğa devam ettiklerini, yaşanabilir şehirler inşa etmek amacı ile çıkmış oldukları yolda çalışmalarını sürdürdüklerini, herkes için yaşanabilir bir şehir meydana getirmek için eşit bir biçimde hizmet verilen anlayışın yerleştirilmesi gerektiğini kurdukları bu Engelsiz Yaşam Merkezi’yle beraber, herkesin birer engelli adayı olduğunun da unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Törende konuşan Neptün Soyer ise kendilerinin topluma karşı sorumluluğu olduğunu ve hemen hemen 10 sene evvel İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir projesi olan Engelsiz İzmir Betist Komisyonuyla beraber çalışmaya başladıklarını, ilk Kırmızı Bayrağı’n Menemen’e getirildiğini ve bundan çok mutlu olduklarını, bundan sonra bu çalışmaların hızlandırılarak devam edeceğini ifade etti.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202