Menemen'de "Büyük Meclis Toplantısı" gerçekleşti

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy Menemen’de bulunan siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve STK temsilcileri ile “Büyük Meclis Toplantısı”nda bir araya gelerek hem gündemde olan projelerden bahsetti hem de görüş alışverişinde bulundu.

BELEDİYE 12.08.2020, 18:02 Ecem Atabay
Menemen'de "Büyük Meclis Toplantısı" gerçekleşti

Tepe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Servet Yıldız, HDP İlçe Başkanı Tayfun Bahşi, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

“Menemen için ortak aklı harekete geçirmeliyiz”

Açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, toplantıyı gündemde olan projeleriyle alakalı istişarede bulunmak ve ortak aklı harekete geçirerek ortak kararlar almak için düzenlediklerini belirtti. Başkan Aksoy, “Belediye olarak göreve geldiğimiz günden bugüne başarılı projeler ortaya koyduk. Ama yapılan projeler bir şehrin 20 yılını 30 yılını etkileyecek projelerse bir araya gelip ortak kararlar almak, ortak aklı yürürlüğe koymamız gerekiyor. Ben yaptım oldu dönemi Menemen’de sona erdi. Menemen’le ilgili kararlarda Belediye Meclisimiz dışında kanaat önderleri olarak sizlerin de söz hakkınız olacak” dedi.

Belediye olarak şu anda gündemlerinde 4 tane proje olduğunu söyleyen Başkan Aksoy, “Bu projelerle ilgili bilgi vermek, hep birlikte tartışmak ve sonuçta da projelerle ilgili nasıl adımlar atılacağına yönelik kararları hep birlikte vermek için buradayız” dedi.

“Menemen’in geleceğine sizlerle karar vermemiz çok önemli”

Katılımcılardan ilk fikirlerini öğrenmek istediği projenin Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000 ölçekli imar planında da yer alan, Menemen merkezde bulunan ve aşağı yukarı 12 yıldır kapalı olan 66 hektarlık alanın değerlendirilmesiyle alakalı olduğunu söyleyen Başkan Serdar Aksoy, “Daha önceki süreçlerde bu alan riskli alan ve kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenmesine rağmen gerekli işlemler yapılmamış. En son 1/5000 ölçekli imar planında yer alan bu alanla ilgili sizlerin fikirlerini almak istiyorum. 1/5000 ölçekli projeyle alakalı reddetmek gibi bir durum varsa bunu Büyükşehir Belediyesi’ne aktarmamız gerekiyor. Akabinde de bizler Menemen Belediyesi olarak 1/1000’lik planı hazırlamaya başlayacağız” dedi.

1/5000 ölçekli planda nereleri var şeklindeki bir soru üzerine Başkan Aksoy, “Öncelikle merkezdeki 5 tane mahallemiz var. Diğer olan bir bölge ise Camikebir bölgesi. Burası özel proje alanı olarak geçiyor. Asarlık, Koyundere, Ulukent, Yahşelli bölgesi dahil olmak üzere, 1/5000’lik planda 950 hektar alan kısım şu an itibariyle Büyükşehir Belediyesi tarafından sonuçlandırıldı. 1/5000’lik plan için söyleyecek olursak yeşil alan ve sosyal donatı alanları yüzde 70’in üzerinde fazlalaştırıldı. Bu 1/5000’lik planın onaylanmasıyla birlikte Menemen’de çok ciddi bir atılım dönemi başlayacak. Eski Menemen dediğimiz bölge de dahil olmak üzere şu anda mevcut mahallelerimizin tamamı yenilenecek. Yeni bir Menemen inşa edilecek burada. Çanakkale asfaltından geçerken Menemen’e baktığınız zaman görülen o kötü görüntü ortadan kalkacak. Bu planların, kentsel dönüşümlerin yapılma gerekçesi, kentin siluetini değiştirmektir. Bu çok radikal bir hamledir. Bu radikal hamle şehrin üst yapısını olduğu gibi değiştirme, yeşil alanın arttırılması, sosyal donatı alanlarının arttırılması şeklindedir. 1/5000’lik plan ayın 19’unda Büyükşehir Belediyesi’nde onaylandıktan sonra biz belediye olarak 1/1000’lik plana geçeceğiz ve yine burada istişare ederek, ortak aklı bir şekilde ortaya koyarak bu projeleri adım adım sizlere aktaracağız. Eksik olan, yanlış olan ne varsa burada hep beraber sizlerle kararlaştıracağız. Menemen’in geleceğiyle alakalı sizlerle bir araya gelip ortak bir şekilde karar vermemiz çok önemli ve gereklidir” diye konuştu.

“Perşembe Pazarı’nı 90 ile 120 gün arasında bitirmemiz gerekiyor”

Gündemde olan bir diğer konu olan Perşembe Pazarı ile ilgili de bilgi veren Başkan Aksoy, “Perşembe Pazarı projesinde alışveriş merkezi olarak kurgulanmış ancak bu haliyle ihaleye çıkılıp çıkılmayacağına burada sizleler karar verelim istiyorum. Perşembe Pazarı’nın kaba inşaatın maliyeti 17 milyon 747 bin 200 lira. Şu ana kadar toplam öndenmiş olan rakam 13 milyon 496 bin lira. Kaba inşaat şu an itibariyle bitmiş durumda. Şimdi ince işlerine başlamamız gerekiyor. Bizim ince inşaat için tahmini rakamımız 17 milyon TL. Buranın hangi usulle bitirileceği noktasında yetki son toplantıda Belediye Meclisimiz tarafından encümene havale edilmiştir. Temel olarak 3 tane usul var. Bir tanesi kat karşılığında ihaleye çıkmak, bir diğeri dükkanların uzun vadeli olarak kiraya verilmesi, üçüncüsü ise tezgahların uzun vadeli olarak kiraya verilmesi. Encümenimiz rakamlara bakacaklar ve bu 3 usulden birisine karar verecekler. Bizim de 90 ile 120 gün arasında projeyi bitirmemiz gerekiyor. Encümenimiz konu ile alakalı kararı 15 gün sonra yapılacak olan toplantıda kararlaştıracak ve alınan karar da sizlerle paylaşılacak” açıklamamsını yaptı.

Belirlenen usuller ve nasıl hareket edilmesi gerektiği ile ilgili fikir beyan etmek, görüş bildirmek isteyenlere söz veren Başkan Aksoy, gelen önerileri ve görüşleri dinledi ve notlarını aldı. Sorulan sorulara hemen cevaplar verdi.

“Burada oluşan iradeyi meclise mutlaka yansıtacağız”

Bir diğer önemli konunun ise mevcut otogar alanı olduğunu söyleyen Serdar Aksoy, “Mevcut otogarın yerini değiştirmek ve o alanda da başka bir proje gerçekleştirme şeklinde bir projemiz vardı. Bugün bunu artık hayata geçiriyoruz. Yarın itibariyle Minibüsçüler Derneği Başkanımız ve diğer başkanlarımızla bir araya geleceğiz. Mevcut otogarı nereye taşıyacağımızla ilgili alternatifleri konuşacağız ve karar vereceğiz. Bu alanlardan biri şu anda öne çıkmış durumda. Çünkü arazi Menemen Belediyesi’ne ait olduğu için herhangi bir kiralama, satın alma söz konusu olmadığı gibi, kentin içerisinde olması nedeniyle de esnafımızın daha rahat edeceği bir alana olacak. Bu proje ile modern, çağdaş, Menemen’e yakışan bir garaja sahip olabileceğiz” şeklinde konuştu.

Mevcut garaj alanıyla ilgili hazırlanan 3 tane projeleri olduğunu belirten Aksoy, hazırlanan projeleri bakovizyondan göstererek haklarında bilgiler de verdi. “Menemen’in olduğu gibi siluetini değiştiren bir projeye karar vereceğiz. Bu noktada da hep birlikte karar veriyor olmamız çok önemli. Sizlerin de düşüncelerini almak istiyorum” diyen Aksoy, konu ile ilgili söz alanları dinledi, önerilere kulak verdi. 3 alternatif projeden hangisinin tercih edildiğine dair bir de oylama yapılan projeyle alakalı karar önümüzdeki günlerde verilecek ve toplantıya katılanların tercihleri projenin belirlenmesinde etkili olacak. Başkan Aksoy konu ile alakalı, “Burada oluşan iradeyi meclise mutlaka yansıtacağız” açıklamasını yaptı.

“Bu proje Menemen ekonomisine katkı sağlayacak”

Son olarak Seyrek projesinden bahseden ve barkovizyondan hazırlanan projeyi gösteren Başkan Serdar Aksoy, “Seyrek’te bulunan 1 milyon metrekarelik bir alanda 3 katlı villalar yapılmasını planlıyoruz. Bu proje aslında Koronavirüs süreci ile başlayan şehir hayatından kaçışın da karşılığı olabilecek bir proje. Proje kapsamında bin 350 civarında villa yapılması planlanıyor. 3 katlı A+ villalar yapılacak. Menemen’e yeni ve seçkin bir kesimin gelmesi, yerleşmesi noktasında bu proje hem Menemen’in ekonomisine hem de esnafına çok ciddi bir katkı sağlayacaktır. Görmüş olduğunuz proje taslak projedir, nihai proje değildir. Süreç ilerledikçe proje detaylarında değişiklikler olacaktır” dedi.

Her proje ile alakalı görüş alışverişinde bulunulan, herkesin fikirlerini özgürce ifade ettiği toplantı, Başkan Serdar Aksoy’un bütün katılımcılara teşekkür etmesi ile son buldu.

Yorumlar (0)
11°
açık
banner202