Menderes’te Cumhuriyet Heyecanı Yaşandı

İzmir’in Menderes ilçesinde  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Senesi Özdere Meydanı’nda yapılan etkinlikler ile kutlandı.

BELEDİYE 30.10.2019, 14:07 30.10.2019, 14:28
Menderes’te Cumhuriyet Heyecanı Yaşandı

Kutlamalara Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar da katılımda bulundu.

Gecede Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir repertuar Menderes Halk Eğitim Merkezi Özdere Türk Sanat Müziği Korosu’nca söylendi. Türk Halk Oyunları gösterileri de geceye katılanlara güzel anlar yaşattı. 

Gecede halka hitap eden Başkan Mustafa Kayalar, Cumhuriyet’in 96. senesinin ilk günkü heyecanla ve coşku ile kutlandığını ifade ederek, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlatmış olduğu Milli Mücadele’nin zafer ile neticelenmesinden sonra 96 sene evvel bugün ilan edilen Cumhuriyetin, Türk Milletine bırakılan en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu, bu değerin, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgür bir şekilde düşünebilen, eşit haklara sahip olan birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi durumuna getirdiğini, Cumhuriyet ve onun kazanımlarına sahip çıkmanın herkesin en önemli görevi olduğunu, kendilerinin de bu görevi layıkı ile  yerine getirmek için çalışmalarını aşkla hayata geçirdiklerini ve Ata’mızın açtığı yolda, gösterdiği hedefte ilerleyişlerinin sürdüğünü ifade etti.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202