Menderes’te Coşkulu Festival

Menderes Belediyesi’nce organize edilen Geleneksel Gümüldür Özdere Mandalina Festivali coşku ile yapıldı

BELEDİYE 24.11.2019, 11:17
Menderes’te Coşkulu Festival

Menderes Belediyesi’nce Gümüldür Eski Köy Merkezi’nde organize edilen Geleneksel Gümüldür Özdere Mandalina Festivali’nde çok eğlenceli görüntüler sahnelendi. Mandalina ile alakalı değişik ürünlerin katılımcılar ile bir araya geldiği festivale binlerce vatandaş katılımda bulundu.

Bütün gün devam eden festivalde Dj Erdem performansı ile coşturdu. Sürpriz sokak danslarının da yapıldığı etkinlikte tiyatro ve değişik dans gösterileri de vatandaşlar ile bir araya geldi. Festivalde, Ersin Show’la coşku doruğa çıktı.

Etkinlikte halka hitap eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP olarak üreticiyi her zaman desteklediklerini ifade ederek, CHP olarak çiftçinin sesi olduklarını, üreticiyi desteklediklerini, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a teşekkür ettiklerini, kendisinin mandalina üreticisinin  yüzünü güldüreceğini çünkü kendisinin üreticinin derdine derman olma sözünü verdiğini belirtti.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ise konuşmasında, 70 sene evvel Menderes’te yalnızca bir fidanla başlamış olan mandalina üreticiliğinin gelinen noktada bin dekarlık alanda toplamda 600 bini aşmış olan meyve ağacı ile devam ettiğini, ama ne yazık ki üreticinin yüzünün gülmediğini, 2018’de 65 bin ton mandalina üretiminin sağlandığını bu sene 40 bin ton düzeylerine ulaştığını, üreticinin dertli ve sıkıntılı olduğunu, yerel yönetimler olarak kendilerine düşen görevinse hiçbir bahaneye sığınmadan üreticiye destek olmak olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
23°
açık
banner202