Menderes Yörük Şöleni’ne Yoğun İlgi

Menderes Belediyesi’nce organize edilen Menderes Yörük Şöleni’ne yoğun bir katılım oldu.

BELEDİYE 30.09.2019, 09:52 30.09.2019, 09:53
Menderes Yörük Şöleni’ne Yoğun İlgi

Menderes Belediyesi tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleri ile organize ettiği Menderes Yörük Şöleni Tekeli Meydanı’nda yapıldı. Etkinlikte Yörük kültürünün en nadide örnekleri sergilendi ve Ege bölgesinden bir çok yörük derneği etkinliğe katılımda bulundu.

Etkinlikle gelin almayla start aldı. Damadın babasının rolünde Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar olurken, gelinin babasının rolünde Menderes Ziraat Odası Başkanı Kadir Telli oldu. Daha sonra yörük göçü gerçekleştirildi. Pek çok vatandaşın katılımı ile yapılan göç, şölen yapılan Casinoslot alanda sonlandı.

Yörükler Coşturdu

Meydanda pek çok ilden gelen yörük derneklerinin gösterileri  coşkuyla takip edildi. Halk dansları ile vatandaşlar unutulmaz anlar yaşadılar. Daha sonra keşkek ve pilav ikramında bulunuldu.

Türk Milletinin Öz Kültürü

Coşkulu etkinlik ile alakalı duygularını ifade eden Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, yörük kültürüne değer vermeye ve onu yaşatmayı sürdüreceklerini, bu kültürün, Türk milletinin öz kültürü olduğunu, yörüklerin yerleştikleri yerlerde geldikleri yerin, almış oldukları terbiyeyi unutmadıklarını ve Anadolu'ya ve Türklüğe bağlılık gösterdikleri, Türkmenler’in hala atalarının eski yaşamlarını bozmadan koruduklarını ve bu çerçevede Yörük kültürünün yaşatılmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202