Menderes'te Yörük Şöleni Başlıyor

Menderes Belediyesi, 29 Eylül Pazar günü Tekeli'de geleneksel 5. Menderes Yörük Şöleni'ni gerçekleştirecek.

BELEDİYE 26.09.2019, 08:56
Menderes'te Yörük Şöleni Başlıyor

Menderes Belediyesi tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de katkıları ile düzenlenecek olan Menderes Yörük Şöleni 29 Eylül Pazar günü Tekeli Köyü Mahallesi meydanında saat 11.00'de başlayacak. Tüm gün sürecek olan etkinlikte yörük kültürünün en güzel örnekleri yer alacak. 


Etkinlikler yörük göçü korteji ile başlayacak, gelin alma töreni ile devam edecek. 13 halk dansları ekibinin halk oyunları gösterilerini sunacağı şölene Alim Toker, Fevzi Önder ve Neslihan Ören gibi sanatçılar Türk halk müziği şarkıları ile Tipobet renk katacaklar. Renkli görüntülere sahne olacak şölende pilav ve keşkek gibi çeşitli ikramlar sunalacak ayrıca misafirlere poşu (yağlık) hediye edilecek. 

"Menderes'imiz de yörük kültürüne sahip çıkıyor"


Yörük kültürüne sahip çıktıklarını belirten Menderes Belediyesi Başkanı Mustafa Kayalar, "Yörüklük kültürümüzün bir parçası. Menderes’imiz de yörük kültürüne sahip çıkıyor, sonraki nesillere aktarmak için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediyemiz'le beraber Menderes Yörük Şenliğimizi Tekeli mahallemizde düzenleyeceğiz. Pazar günü, gün boyu gerçekleştireceğimiz etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202